Jan in de zak van Astrid Veltman

Jan in de zak van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 15 gr gist
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 50 gr krenten
  • 50 gr rozijnen
  • zout

Instructies

  • Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin.
  • Maak de gist met de lauwwarme melk aan en giet ook dit in het kuiltje.
  • Roer vanuit het midden tot een glad beslag en laat dit onder een vochtige doek 3 kwartier rijzen.
  • Voeg er dan de krenten en rozijnen bij en laat nogmaals rijzen.
  • Maak een katoenen zakje nat en bestuif de binnenkant met bloem.
  • Doe het uitgerezen beslag hierin en bind de zak dicht, maar laat ruimte om verder te rijzen.
  • Breng een grote pan water aan de kook waarin op de bodem een omgekeerd bord is gelegd, laat de gevulde zak hier voorzichtig in glijden en zorg dat het water 1½ uur aan de kook blijft.
  • Serveer het nog warme ‘brood’ in dikke plakken met warme suikerstroopsaus.
  • Doe hiervoor stroop in een pannetje met een klontje boter en een lepel bruine suiker en verwarm dit tot het dun vloeibaar is.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht
Land van herkomst België