Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 15 gr gist
- 1 ei
- 2 dl melk
- 50 gr krenten
- 50 gr rozijnen
- zout
Instructies
- Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin.
- Maak de gist met de lauwwarme melk aan en giet ook dit in het kuiltje.
- Roer vanuit het midden tot een glad beslag en laat dit onder een vochtige doek 3 kwartier rijzen.
- Voeg er dan de krenten en rozijnen bij en laat nogmaals rijzen.
- Maak een katoenen zakje nat en bestuif de binnenkant met bloem.
- Doe het uitgerezen beslag hierin en bind de zak dicht, maar laat ruimte om verder te rijzen.
- Breng een grote pan water aan de kook waarin op de bodem een omgekeerd bord is gelegd, laat de gevulde zak hier voorzichtig in glijden en zorg dat het water 1½ uur aan de kook blijft.
- Serveer het nog warme ‘brood’ in dikke plakken met warme suikerstroopsaus.
- Doe hiervoor stroop in een pannetje met een klontje boter en een lepel bruine suiker en verwarm dit tot het dun vloeibaar is.