Kaassoufflé van Astrid Veltman v2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • ¼ liter melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 ei
  • 3 ei
  • 100 gram Gruyère of belegen Goudse
  • 50 gram Leerdammer

Instructies

  • Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Klop de dooiers los en voeg ze van het vuur af aan de saus toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
  • Breng dit mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
  • Zet dit ± 20 minuten in een matig warme oven.
  • De kaassoufflé is klaar als de kleur goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct.
Geef er stokbrood of roggebrood bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel