Kaassoufflé van Astrid Veltman v3
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 3 dl melk
- 100 gram gruyère geraspte
- 50 gram emmentaler geraspte
- 2 eetlepels crême fraiche
- zout
- peper
- mespuntje nootmuskaat
- 4 ei
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Extra nodig:
- een soufflévorm of hoge ronde ovenschaal (doorsnede ± 18 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet de vorm in.
- Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat.
- Roer de geraspte kaassoorten en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Splits de eieren boven 2 kommen.
- Roer van het vuur af de dooiers door de kaassaus.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de saus.
- Schep het mengsel in de vorm en laat het in het midden van de oven in ± 40 minuten mooi rijzen en goudbruin bakken (= soufflé).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct met gemengde sla.