Kaassoufflé van Astrid Veltman v3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 100 gram gruyère geraspte
  • 50 gram emmentaler geraspte
  • 2 eetlepels crême fraiche
  • zout
  • peper
  • mespuntje nootmuskaat
  • 4 ei
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • Extra nodig:
  • een soufflévorm of hoge ronde ovenschaal (doorsnede ± 18 cm)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de vorm in.
  • Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat.
  • Roer de geraspte kaassoorten en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Splits de eieren boven 2 kommen.
  • Roer van het vuur af de dooiers door de kaassaus.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de saus.
  • Schep het mengsel in de vorm en laat het in het midden van de oven in ± 40 minuten mooi rijzen en goudbruin bakken (= soufflé).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct met gemengde sla.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel