Kerstcake

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram krenten
  • 200 gram blauwe rozijnen
  • 200 gram blanke rozijnen
  • 100 gram gesnipperde sukade
  • 1 doosje oranjesnippers
  • 1 doosje bigarreaux
  • 1 appels gesnipperd
  • 100 gram amandelen
  • 6 eetlepel(s) rum
  • 250 gram bloem
  • zout
  • 250 gram suiker
  • 5 ei
  • boter
  • paneermeel

Instructies

  • Meng de krenten, rozijnen, oranjesnippers, bigarreaux, appel, amandelen met de rum.
  • Zet dit mengsel 2 dagen in de koelkast om de rum te laten intrekken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Maak een cakedeeg van de bloem, snufje zout, suiker en eieren. 
  • Meng het rozijnen-vruchtenmengsel door het deeg.
  • Beboter een cakevorm (liefst een stenen) en bestrooi deze met paneermeel.
  • Schep het cakebeslag in de vorm.
  • Bak deze in ca. 1½ uur in de oven op ca. 175 C. 
  • Wikkel de cake na afkoelen in aluminiumfolie. 
  • Bewaar de cake nog 4 dagen op een koele, donkere plaats. (NIET in de koelkast).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Feestdagen etc Kerst