Kerstrollade met groente in bladerdeeg
Ingrediënten
- 500 gram varkensrollade
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 kleine ui
- 1 kleine paprika
- ½ bakje champignons
- 1 aardappels
- 50 gram boter
- 20 gram boter
- zout
- peper
- knoflookpoeder
- peterselie
- 1 losgeklopt ei
Instructies
- 50 gram boter in braadpan verhitten en rollade rondom bruinbakken.
- In ca. 40 minuten zachtjes gaar laten worden.
- Rollade uit pan en ca. 1 uur laten afkoelen, touwtjes verwijderen.
- Inmiddels bladerdeeg laten ontdooien Ui en geschilde aardappel snipperen.
- Paprika/champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden 20 gram boter in koekepan verhitten en groentes ca. 5 minuten zachtjes laten bakken tot vocht verdampt is.
- Op smaak brengen met zout/peper/knoflook/peterselie en afkoelen.
- Bladerdeeg uitrollen tot een dunne lap (ca. 10 cm langer en 3 x zo breed als de rollade).
- Groentemengsel over deeglap verdelen, 3 cm. van de randen vrijlaten. Rollade op groentemengsel leggen en deeg om rollade vouwen en als pakketje sluiten.
- Randen met water nat maken en vastplakken.
- Eventueel overtollig bladerdeeg wegsnijden.
- Bakplaat invetten en deegpakket met sluitkant naar beneden erop leggen.
- Deeg bestrijken met losgeklopt ei en in een voorverwarmde oven (200 gr.).
- In ca. 25 minuten bruinbakken.
- Uit de oven de rollade ca. 5 minuten laten rusten alvorens te snijden.
- Ingredienten in verhouding aanpassen naarmate de rollade zwaarder weegt.