Kerstrollade met groente in bladerdeeg

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensrollade
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine paprika
  • ½ bakje champignons
  • 1 aardappels
  • 50 gram boter
  • 20 gram boter
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • peterselie
  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  • 50 gram boter in braadpan verhitten en rollade rondom bruinbakken.
  • In ca. 40 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Rollade uit pan en ca. 1 uur laten afkoelen, touwtjes verwijderen.
  • Inmiddels bladerdeeg laten ontdooien Ui en geschilde aardappel snipperen.
  • Paprika/champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden 20 gram boter in koekepan verhitten en groentes ca. 5 minuten zachtjes laten bakken tot vocht verdampt is.
  • Op smaak brengen met zout/peper/knoflook/peterselie en afkoelen.
  • Bladerdeeg uitrollen tot een dunne lap (ca. 10 cm langer en 3 x zo breed als de rollade).
  • Groentemengsel over deeglap verdelen, 3 cm. van de randen vrijlaten. Rollade op groentemengsel leggen en deeg om rollade vouwen en als pakketje sluiten.
  • Randen met water nat maken en vastplakken.
  • Eventueel overtollig bladerdeeg wegsnijden.
  • Bakplaat invetten en deegpakket met sluitkant naar beneden erop leggen.
  • Deeg bestrijken met losgeklopt ei en in een voorverwarmde oven (200 gr.).
  • In ca. 25 minuten bruinbakken.
  • Uit de oven de rollade ca. 5 minuten laten rusten alvorens te snijden. 
  • Ingredienten in verhouding aanpassen naarmate de rollade zwaarder weegt. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Feestdagen etc Kerst