Kip met bananen
Ingrediënten
- 2 kippen van ongeveer 1 kg
- 150 g boter of margarine
- 2 dl rum of enkele druppels extract
- 6 bananen
- 2 kleine glazen witte wijn
- 1 snufje koriander
- 5 soeplepels witte suiker
- peper
- zout
Instructies
- Smelt de boter en laat daarin het kippenvlees bruinen.
- Flambeer met de rum of, indien u extract gebruikt, giet een paar druppels in de kastrol, om de smaak er aan te geven.
- Peperen en zouten.
- De koriander en de wijn er bij voegen.
- Toegedekt 1 uur laten sudderen op een zeer laag pitje.
- 5 minuten voor het opdienen, de gepelde bananen in de lengte doorsnijden, in boter laten bruinen en overstrooien met witte griessuiker.
- Opdienen in een warme schotel, waarop de kippen geschikt werden, garneren met de gebraden bananen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met creoolse rijst of pilav,
Houdt u van een pikante schotel, dan kunt u een snuifje cayennepeper bij het kooknat van de bananen doen en een royaal snuifje saffraan bij dat van de rijst.