Kip met bananen

Kip met bananen

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippen van ongeveer 1 kg
  • 150 g boter of margarine
  • 2 dl rum of enkele druppels extract
  • 6 bananen
  • 2 kleine glazen witte wijn
  • 1 snufje koriander
  • 5 soeplepels witte suiker
  • peper
  • zout

Instructies

  • Smelt de boter en laat daarin het kippenvlees bruinen.
  • Flambeer met de rum of, indien u extract gebruikt, giet een paar druppels in de kastrol, om de smaak er aan te geven.
  • Peperen en zouten.
  • De koriander en de wijn er bij voegen.
  • Toegedekt 1 uur laten sudderen op een zeer laag pitje.
  • 5 minuten voor het opdienen, de gepelde bananen in de lengte doorsnijden, in boter laten bruinen en overstrooien met witte griessuiker.
  • Opdienen in een warme schotel, waarop de kippen geschikt werden, garneren met de gebraden bananen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met creoolse rijst of pilav,
Houdt u van een pikante schotel, dan kunt u een snuifje cayennepeper bij het kooknat van de bananen doen en een royaal snuifje saffraan bij dat van de rijst.

Aanbevolen wijn:

een chinon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Kip