Krabbetjes met citroen
Ingrediënten
- 1 ½ kg krabbetjes
- zout witte peper
- 6 eetlepel(s) Chinese rode azijn of moutazijn
- 4 eetlepel(s) suiker
- 11/2 theelepel donkere sojasaus
- de geraspte schil en het sap van 3 citroenen
- 2 geklopte eieren
- bloem om te bestuiven
Instructies
om te frituren:
- 1 liter maïsolie
- Hak de krabbetjes in stukken van 7-8 cm lang, bestrooi die met zout en peper en wrijf ze goed in.
- Meng in een grote kom de azijn, de suiker, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, de sojasaus, de citroenrasp en het citroensap.
- Voeg de krabbetjes toe en laat ze enkele uren marineren.
- Wentel de krabbetjes door het geklopte ei en bestuif ze met bloem.
- Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 140°C en bak de krabbetjes in porties in 2 minuten mooi bruin en gaar.
- Laat ze in een draadzeef uitlekken en serveer ze warm.