Krabbetjes met citroen

 

Krabbetjes met citroen

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg krabbetjes
  • zout witte peper
  • 6 eetlepel(s) Chinese rode azijn of moutazijn
  • 4 eetlepel(s) suiker
  • 11/2 theelepel donkere sojasaus
  • de geraspte schil en het sap van 3 citroenen
  • 2 geklopte eieren
  • bloem om te bestuiven

Instructies

om te frituren:

  • 1 liter maïsolie
  • Hak de krabbetjes in stukken van 7-8 cm lang, bestrooi die met zout en peper en wrijf ze goed in.
  • Meng in een grote kom de azijn, de suiker, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, de sojasaus, de citroenrasp en het citroensap.
  • Voeg de krabbetjes toe en laat ze enkele uren marineren.
  • Wentel de krabbetjes door het geklopte ei en bestuif ze met bloem.
  • Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 140°C en bak de krabbetjes in porties in 2 minuten mooi bruin en gaar.
  • Laat ze in een draadzeef uitlekken en serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees