Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 500 gram krieltjes met schil
- 1 rode ui
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 3 stengels bleekselderij
- 200 gram chorizo
- 100 ml kalfsfond
- olijfolie om in te bakken
- 1 klontje roomboter
- 0,5 bosje bladpeterselie
- 100 gram Parmezaanse kaas
Instructies
Krieltjes
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Halveer de krieltjes.
- Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar.
- Giet af en stoom droog.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de champignons in vieren.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij.
- Snijd de bleekselderij in halve maantjes.
- Verwijder het velletje van de chorizo.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.
- Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.
- Snijd de peterselie fijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Verdeel over de borden en bestrooi met peterselie en de geraspte Parmezaanse kaas.