Krokant gebakken sprot met pittige eiersaus

Krokant gebakken sprot met pittige eiersaus

Een smaakvol bijgerecht met gerookte sprot of sardien, omhuld met een pittige eiersaus en krokant gebakken tot goudbruin.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 à 2 bosjes gerookte sardien of sprot
  • 3 geklutste eieren
  • Peper
  • Sambal
  • Selderij fijngesneden (handjevol)
  • Zout

Instructies

  • Meng de eieren met de fijngesneden selderij.
  • Voeg zout, peper en sambal naar smaak toe.
  • Doe de gerookte vis erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Verhit olie in een pan en bak de vis tot deze lichtbruin en krokant is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met witte rijst en komkommer in zoetzuur voor een frisse tegenhanger.
Wijnadvies:

Lekker met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden