Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg kweeperen
- 1 kg suiker
Instructies
- Van de rijpe kweeën wordt de "wol" met een doek verwijderd.
- Dan worden de vruchten zonder ze te schillen - want in de schil zit het meeste aroma - in kleine stukjes gesneden en met weinig water op het vuur gezet, dat de vruchten zijn bedekt.
- Het fruit wordt langzaam verhit tot ze week zijn.
- Vervolgens alles door een fijn haren zeef of, nog beter, in een filtreerdoek (beddelaken) doen en lang laten uitlekken. Niet persen, van het vruchtvlees kan je nog jam maken.
- Het koud geperste of met een sapwinner gewonnen sap in de verhouding 1000 g suiker op 1 ltr. sap onder voortdurend afschuimen tot de geleiproef* koken.
- Daarna de voorverwarmde Weck inmaakglazen vullen.
- Met deksel en inmaakring sluiten en 10 minuten bij 90° C inmaken.
- * Als een druppel gelei op een koud bord stijf is zonder een waterrandje als die is afgekoeld.