Kweepeergelei

 

kweepeergelei

Kweepeergelei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kweeperen
  • 1 kg suiker

Instructies

  • Van de rijpe kweeën wordt de "wol" met een doek verwijderd.
  • Dan worden de vruchten zonder ze te schillen - want in de schil zit het meeste aroma - in kleine stukjes gesneden en met weinig water op het vuur gezet, dat de vruchten zijn bedekt.
  • Het fruit wordt langzaam verhit tot ze week zijn.
  • Vervolgens alles door een fijn haren zeef of, nog beter, in een filtreerdoek (beddelaken) doen en lang laten uitlekken. Niet persen, van het vruchtvlees kan je nog jam maken.
  • Het koud geperste of met een sapwinner gewonnen sap in de verhouding 1000 g suiker op 1 ltr. sap onder voortdurend afschuimen tot de geleiproef* koken.
  • Daarna de voorverwarmde Weck inmaakglazen vullen.
  • Met deksel en inmaakring sluiten en 10 minuten bij 90° C inmaken.
  • * Als een druppel gelei op een koud bord stijf is zonder een waterrandje als die is afgekoeld.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit