Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese mie met garnalenomelet

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Mie, Vis, Zuidvruchten
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 685kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen en mie koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen in kom eieren loskloppen en garnalen erdoor mengen.
  • In koekenpan helft van olie verhitten en eimengsel over panbodem laten uitvloeien. Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant droog is.
  • Intussen in wok rest van olie verhitten en groentemix in ca. 3 minuten beetgaar roerbakken. Omelet oprollen en in reepjes snijden.
  • Mie afgieten en door groenten scheppen.
  • Omeletrolletjes erover verdelen.

Nutrition

Calorieën: 685kcal | koolhydraten: 59g | Eiwit: 38g | Vet: 34g

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese gestoomde kip met peper

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Calorieën: 280kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden.
  • Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen.
  • Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen.
  • In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken. Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie.
  • Gekneusde peper erover strooien.
  • Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past).
  • Water aan de kook brengen.
  • Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten.
  • Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel.
  • Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen.
  • Intussen 2 borden voorverwarmen.
  • Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen.
  • Sesamzaadjes erover strooien.
  • Kipfilets ernaast leggen.
  • Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Nutrition

Calorieën: 280kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 26g | Vet: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde pannenkoekjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ook voor Peking pannenkoekjes, zie recept
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg het kokende water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat het bloemmengsel 5 minuten staan.
  • Voeg het koude water toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Vorm van het deeg een rol met een diameter van ca. 5 cm.
  • Snijd de deegrol in plakjes met een lengte van ca. 3 cm.
  • Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot 'flensjes'.
  • Stoom de flensjes 20 minuten boven kokend water in een stoompan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peking pannenkoekjes

Recept categorieën: Pannenkoeken, Voorgerechten, Wraps
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Chinese pannenkoekjes (kant-en-klaar, of zelfgemaakt, ZIE:

Bereidingswijze

  • Stoom de Chinese pannenkoeken 20 minuten in een stoompan.
  • Maak een mengsel van de bloem en de 5 spice kruiden en meng dit met de licht gekruide Alpro® soya reepjes en de oesterzwammen.
  • Snijd de komkommer en de lente uitjes in fijne reepjes (julienne).
  • Doe een ruime scheut olie in een voorverwarmde koekenpan en bak de reepjes en de oesterzwammen 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Smeer de gestoomde pannenkoekjes in met een beetje pruimen chutney en leg de komkommer, lente-uitjes, de reepjes en de oesterzwammen op de rand van de pannenkoek en rol deze vervolgens op.

Tips / Opmerkingen

De pruimen chutney en de pannenkoekjes zelf maken? Zie recept.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip, chinese kool en mango

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China, Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok.
  • Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg op het laatst de peterselie toe.
  • Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer en Kroepoek Cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu.
Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese visfilets

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons in plakjes .
  • Schil van de gemberwortel halen en wrijf deze in de vijzel tot puree(of fijnmaken in een keukenmachine).
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de heekfilet in gelijke stukken.
  • Verhit in een wok of braadpan de sojaolie met olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook samen met de gemberwortelpuree glazig.
  • Voeg op een hoog vuur de stukken vis toe en roerbak deze snel in ca. 3 minuten lichtbruin en gaar.
  • Schep ze met een schuimspaan op een warme schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
  • Voeg aan de bakolie de champignons, de bosuitjes en de diepvries erwten toe en stoof deze in 3 minuten op een laag vuur.
  • Roer aardappelmeel met de sherry, oestersaus en suiker tot een glad papje.
  • Voeg dit al roerende aan het groentemengsel toe en laat alles nog ca. 1 minuut zachtjes koken.
  • Giet de saus over de vis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte kip met zoute sjalotjes

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
wachten3 u
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.

Bereiden

  • Kipfilet inwrijven met zout.
  • In pan bouillon aan de kook brengen.
  • Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
  • Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal.
  • Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vijfkruiden karbonades

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd40 min
wachten2 u
Totale tijd2 u 45 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen.
  • Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen.
  • Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 175 C.
  • Karbonades op rooster in midden van oven leggen.
  • Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven.
  • Vlees in 30-40 min. gaar oosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade.

Tips / Opmerkingen

Voor het serveren bestrooien met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met paddestoelen

Bereidingstijd30 min
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in plakjes snijden en op keukenpapier laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en plakjes tofu (in gedeelten) in 5-7 minuten knapperig bruinbakken, halverwege keren.
  • Plakjes tofu op bord leggen.
  • Wok verwarmen en gember en bosuitjes roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Wortel, peultjes en shii-takes toevoegen en 2 minuten roerbakken.
  • Tofu erdoor scheppen en bouillon, sherry en sojasaus erbij schenken.
  • Gerecht nog 2-3 minuten zachtjes laten pruttelen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan tofu toevoegen.
  • Blijven roeren tot vocht licht gebonden is.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst of Chinese eiermie.