Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: China
porties: 6

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool fijn,
  • Breek de boontjes
  • Snij de winterwortel in schijfjes
  • Snij de komkommer in blokjes
  • Kook nu de boontjes, wortel en spitskool gaar
  • Kook de eieren hard gekookt
  • Leg nu de groenten op een schaal, ook de komkommer en de taugé
  • Snijd de eieren in 4en en leg op de groenten
  • Maak de satesaus warm en verspreid deze over de groenten
  • Bovenop de satesaus leg je stukjes kroepoek

Recept afdrukken
No ratings yet

Foe yonghai

Recept categorieën: Ei
Land van herkomst: China
porties: 4

Bereidingswijze

  • Meng de eieren met de groenten en bak er 1 koek van
  • Kook de saus
  • Leg nu een stuk van de koek op gekookte rijst en doe de saus erover

Recept afdrukken
No ratings yet

Bagel Tosti

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Vis
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reuzengarnalen in 7-10 minuten gaar.
  • Snijd intussen de bosui in grove ringen, houd het wit en het groen apart.
  • Neem de reuzengarnalen uit de wok.
  • Fruit het wit van de bosui in de rest van de olie 1-2 minuten in de wok.
  • Voeg de bami toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  • Schep op het laatste moment het groen van de bosui erdoor.
  • Breng op smaak met het citroensap.
  • Leg de gebakken reuzengarnalen op of naast de bami.

Recept afdrukken
No ratings yet

Foeyonghai met mihoen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok 2 el olie verhitten en groenten ca. 3 min. roerbakken.
  • Mihoen ca. 3 min. meebakken tot groenten beetgaar zijn.
  • In kom omeletmix en eieren met 75 ml koud water loskloppen en door groentemengsel scheppen.
  • In koekenpan 2 el olie verhitten en eimengsel toevoegen.
  • Omelet in ca. 4 min. op zacht vuur aan één zijde goudbruin bakken.
  • Keren en in ca. 3 min. aan andere zijde goudbruin bakken.
  • Intussen 250 ml water aan de kook brengen en in kom water met zakje sausmix tot saus roeren. Omelet in punten snijden, over deborden verdelen en saus erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde pannenkoekjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ook voor Peking pannenkoekjes, zie recept
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg het kokende water toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat het bloemmengsel 5 minuten staan.
  • Voeg het koude water toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Vorm van het deeg een rol met een diameter van ca. 5 cm.
  • Snijd de deegrol in plakjes met een lengte van ca. 3 cm.
  • Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot 'flensjes'.
  • Stoom de flensjes 20 minuten boven kokend water in een stoompan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peking pannenkoekjes

Recept categorieën: Pannenkoeken, Voorgerechten, Wraps
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Chinese pannenkoekjes (kant-en-klaar, of zelfgemaakt, ZIE:

Bereidingswijze

  • Stoom de Chinese pannenkoeken 20 minuten in een stoompan.
  • Maak een mengsel van de bloem en de 5 spice kruiden en meng dit met de licht gekruide Alpro® soya reepjes en de oesterzwammen.
  • Snijd de komkommer en de lente uitjes in fijne reepjes (julienne).
  • Doe een ruime scheut olie in een voorverwarmde koekenpan en bak de reepjes en de oesterzwammen 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Smeer de gestoomde pannenkoekjes in met een beetje pruimen chutney en leg de komkommer, lente-uitjes, de reepjes en de oesterzwammen op de rand van de pannenkoek en rol deze vervolgens op.

Tips / Opmerkingen

De pruimen chutney en de pannenkoekjes zelf maken? Zie recept.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese zoetzuur met kip, chinese kool en mango

Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China, Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
  • Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen.
  • Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok.
  • Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg op het laatst de peterselie toe.
  • Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes en Atjar Tjampoer en Kroepoek Cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu.
Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese visfilets

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons in plakjes .
  • Schil van de gemberwortel halen en wrijf deze in de vijzel tot puree(of fijnmaken in een keukenmachine).
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de heekfilet in gelijke stukken.
  • Verhit in een wok of braadpan de sojaolie met olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook samen met de gemberwortelpuree glazig.
  • Voeg op een hoog vuur de stukken vis toe en roerbak deze snel in ca. 3 minuten lichtbruin en gaar.
  • Schep ze met een schuimspaan op een warme schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
  • Voeg aan de bakolie de champignons, de bosuitjes en de diepvries erwten toe en stoof deze in 3 minuten op een laag vuur.
  • Roer aardappelmeel met de sherry, oestersaus en suiker tot een glad papje.
  • Voeg dit al roerende aan het groentemengsel toe en laat alles nog ca. 1 minuut zachtjes koken.
  • Giet de saus over de vis.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte kip met zoute sjalotjes

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
wachten3 Uren
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.

Bereiden

  • Kipfilet inwrijven met zout.
  • In pan bouillon aan de kook brengen.
  • Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
  • Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal.
  • Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.