Indonesische gehaktballen met pittige jus
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes selderij
- 125 g roze garnalen
- 500 g rundergehakt
- 2 theelepels djinten gemalen komijn
- 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
- zout
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
- 3 theelepels sambal oelek
- peper
Bereidingswijze
- Ui en knoflook pellen en snipperen, selderij fijn knippen.
- Garnalen fijn snijden.
- Gehakt mengen met garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Van gehakt ballen ter grootte van pingpongballetjes draaien.
- In koekenpan olie verhitten en hierin ballen in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden.
- Op laag vuur ketjap, citroensap, sambal en 1 dl water door bakvet roeren.
- Jus aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.
Tips / Opmerkingen
Serveren met aardappelpuree en sperziebonen.