Geroosterde aardappels met gepofte knoflook
AllerHande 2007
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kg aardappels vastkokend
- 1 bol knoflook
- ½ zakje verse rozemarijn a 20 g naaldjes afgerist
- 2 theelepels zeezout grof
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm.
- Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet!
- Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie.
- Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege een keer om.
- Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal.
- Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten).
- Lekker met gegrild rood vlees.