Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

AllerHande 2007
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Boen de aardappels schoon onder stromend water en snijd ze in partjes van 1 cm.
  • Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet!
  • Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi de aardappels met de rozemarijn en het zeezout en schep alles om met de olie.
  • Rooster de aardappels en de knoflook in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege een keer om.
  • Schep de aardappels met de knoflook op een platte serveerschaal.
  • Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil knijpen (schillen niet opeten).
  • Lekker met gegrild rood vlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterd brood met avocado en feta

AllerHande 2006
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk die aan beide zijden dun met olie.
  • Laat de plakjes stokbrood in het midden van de oven in 7-8 minuten goudbruin kleuren, neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Schep de blokjes tomaten, feta en avocado om met het citroensap en verdeel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Voor een verfijndere versie: ontvel de tomaten voor je ze in blokjes snijdt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasgnocchi met spinazie en truffelolie

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 g bloem en eieren tot deeg kneden.
  • Helft van pecannoten erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper, 10 minuten laten rusten.
  • In koekenpan paprikareepjes in helft van olijfolie 5 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrooien met zout en peper. Deel van bloem op plat bord strooien.
  • Met rest van bloem handen bestuiven en ca. 24 balletjes maken van deegmengsel.
  • Als het niet compact genoeg is, wat meer bloem toevoegen.
  • Indien het te droog is, wat extra losgeklopt ei toevoegen.
  • Deegballetjes (= gnocchi) door bloem rollen en op groot bord leggen (niet op elkaar!).
  • Gnocchi en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In pan bouillon aan de kook brengen, vuur dan lager draaien.
  • Helft van gnocchi in hete bouillon laten glijden en in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Gnocchi met schuimspaan uit pan nemen en warmhouden.
  • Rest van gnocchi op zelfde wijze .
  • Intussen in wok rest van olijfolie verhitten en spinazie in gedeelten al omscheppend laten slinken.
  • Laatste minuut munt erdoor scheppen en even meewarmen.
  • Spinazie op smaak brengen met zout en peper.
  • (In magnetron) paprikareepjes 30 seconden verwarmen.
  • Gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden verdelen.
  • Truffelolie erover sprenkelen en gerecht met rest van pecannoten bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle puttanesca met kabeljauw

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Uiteinden van aubergine verwijderen en rest in kleine blokjes snijden.
  • Olie verhitten en ui fruiten.
  • Aubergineblokjes enkele minuten meebakken.
  • Pastasaus toevoegen, pot omspoelen met klein beetje water en bij saus gieten.
  • Geheel ca. 20 minuten op laag vuur laten pruttelen.
  • Intussen tagliatelle bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Kabeljauwfilet in stukjes snijden en samen met tomaatblokjes laatste 5 minuten mee
  • verwarmen met saus.
  • Tagliatelle serveren met puttanesca-vissaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met zeevruchten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten en uien en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
  • Gepelde tomaten, azijn, suiker en 2/3 van olijven toevoegen en alles 5 minuten op hoog vuur
  • laten inkoken.
  • Fruits de mer erdoor roeren en nog 1 minuut verwarmen.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Tagliatelle over vier borden verdelen, tomatensaus erover schenken.
  • Met rest van olijven garneren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met asperges en parmaham

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Asperges schillen, houtige einden verwijderen en asperges schuin in plakjes snijden.
  • Tagliatelle koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Asperges laatste 5 minuten meekoken.
  • Afgieten en terug in pan doen.
  • Intussen saus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Met tagliatelle en asperges mengen.
  • Parmaham in kleine stukjes scheuren en aan pasta toevoegen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Peper naar smaak toevoegen en goed mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met Valess en pijnboompitten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Tomaten wassen en halveren.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Basilicumblaadjes in reepjes snijden.
  • Pijnboompitten in droge koekenpan met antiaanbaklaag roosteren.
  • In tweede koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en filets in 4 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • In andere koekenpan rest van olie verhitten en op laag vuur knoflook 1 minuut fruiten.
  • Tomaatjes toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • In grote schaal tomaten, knoflookolie en spaghetti mengen.
  • Spaghetti met basilicum en pijnboompitten bestrooien en met filets serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met courgette en tomaten-hamsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Courgettes wassen en met kaasschaaf in lengte in plakjes schaven.
  • Courgette ca. 2 minuten koken.
  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten, knoflook erboven uitpersen en 1 minuut fruiten.
  • Pastasaus en ham toevoegen en verwarmen.
  • Door spaghetti 1 eetlepel olie roeren.
  • Courgette erdoor scheppen en over vier borden verdelen.
  • Saus in midden erop scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige risotto met wortel en gorgonzola

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en snipperen.
  • In braadpan helft van olie verhitten.
  • Helft ui 1 minuut bakken.
  • Rijst 1 minuut meebakken tot korrels glanzen.
  • Zout en peper toevoegen en beetje bij beetje 1200 ml water toevoegen.
  • Peen schoonmaken en in plakken snijden.
  • In grote koekenpan rest van olie verhitten.
  • Rest van ui met wortel 4 minuten bakken.
  • Pan afdekken en wortel in ca. 15 minuten beetgaar stoven.
  • Gorgonzola in stukken snijden.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Room culinair en helft peterselie door risotto scheppen.
  • Gorgonzola over peen verdelen en beetje laten smelten.
  • Risotto over vier borden verdelen en bestrooien met rest peterselie.
  • Wortel er voorzichtig naast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes met ricotta en pijnboompitten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de ricotta en de fijngesneden basilicum.
  • Breng op smaak met (veel) zout en (versgemalen) peper.
  • Kneed het ricottamengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine balletjes van.
  • Leg de pijnboompitten op een groot bord en rol de gehaktballetjes erdoorheen.
  • Druk ze goed aan.
  • Bak de gehaktballetjes in de olie rondom op middelhoog vuur in 20 minuten gaar.