Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met pompoen en geitenkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 645kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van risotto maak je een echt herfstgerecht met pompoen.
  • Maak de pompoen schoon, schil en snijd hem in blokjes.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Ris de tijm van het takje.
  • Hak de rest van de kruiden fijn (rozemarijn wordt niet gebruikt).
  • Rooster in een droge wok de pijnboompitten.
  • Laat op bord afkoelen.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de pompoen ca. 3 min.
  • Schep op een bord.
  • Schep de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit zachtjes de ui en knoflook ca. 2 min.
  • Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig zijn.
  • Roer de sherry en driekwart van de kruiden erdoor.
  • Verkruimel de bouillontablet boven de rijst en voor het water toe als alle sherry is opgenomen.
  • Laat de rijst in ca. 15 min. op zacht vuur gaar worden.
  • Schep de pompoen erdoor en laat ca. 5 min. mee warmen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Schep de boter,
  • Parmezaanse kaas, helft van de geitenkaas en pijnboompitten door de risotto.
  • Neem de wok van het vuur en laat nog ca. 5 min. afgedekt nagaren.
  • Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de geitenkaas, pijnboompitten en kruiden erover.

Nutrition

Calorieën: 645kcal | koolhydraten: 61g | Eiwit: 21g | Vet: 31g

Pizzahapjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizzahapjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kaas, Pizza, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Calorieën: 230kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Beleg A:

  • Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes.
  • Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.
  • Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.

Beleg B:

  • Snijd de uien in ringen.
  • Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
  • Leg de geraspte kaas klaar.
  • Halveer de sardines en verwijder de graten.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Pluk de blaadjes van de takjes oregano.

Beleg C:

  • Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen.
  • Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken.
  • Leg de spinata romana klaar.
  • Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes.
  • Bestreek het deeg met tomatensaus.
  • Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd
  • basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart.
  • Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant.
  • Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.

Tips / Opmerkingen

Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
 

Nutrition

Calorieën: 230kcal | koolhydraten: 15g | Eiwit: 14g | Vet: 14g

Pizza met gegrilde kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met gegrilde kip

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pizza
Land van herkomst: Italië
porties: 1 persoon
Calorieën: 815kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Pizza uit doos nemen en ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden.
  • Plakken loshalen en over pizza strooien.
  • Cherrytomaatjes schoonmaken, halveren en met snijvlak op pizza leggen.
  • Pizza in midden van oven 8-10 minuten bakken tot kaas gesmolten is en deegrand goudbruin kleurt.
  • Intussen kipfilet in smalle repen snijden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Kip in 2-3 minuten perkant bruin en gaar grillen.
  • Steeltjes van rucola plukken.
  • Pizza uit oven nemen en beleggen met gegrilde kiprepen en rucola.

Nutrition

Calorieën: 815kcal | koolhydraten: 94g | Eiwit: 50g | Vet: 28g

Perziken met espresso mascarpone
Recept afdrukken
No ratings yet

Perziken met espresso mascarpone

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 515kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de koffie in een kom en roer de suiker er doorheen, totdat deze is opgelost.
  • Laat afkoelen.
  • Laat de perziken in een zeef uitlekken en verdeel ze over 4 schaaltjes.
  • Schep de koekjes door de perziken.
  • Verdeel over elk schaaltje 1 el koffie.
  • Klop de mascarpone los met de rest van de koffie en schep dit over de perziken.

Nutrition

Calorieën: 515kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 6g | Vet: 34g

Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes
Recept afdrukken
No ratings yet

Peperbruschetta met serranoham en mosterd appelmoes

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen
Calorieën: 350kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • In steelpan appelblokjes met appelsap en suiker aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien, ca. 10 minuten laten sudderen tot appel zacht is.
  • Mosterd erdoor roeren en geheel nog ca. 5 minuten laten inkoken.
  • Pureren en mosterd-appelmoes laten afkoelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Van brood 8 dikke sneden snijden.
  • In kom dressing kloppen van citroensap,3 eetlepels olie en zout en peper naar smaak.
  • Veldsla door dressing scheppen.
  • Rest van olie en 1 eetlepel grof gemalen peper door elkaar roeren.
  • Brood op bakplaat onder grill schuiven en in ca. 2 minuten goudbruin en krokant roosteren (= bruschette).
  • Bruschette halveren, op serveerschaal leggen en besprenkelen met peperolie. Beleggen met ham en schep mosterd-appelmoes, garneren met toefjes veldsla.

Nutrition

Calorieën: 350kcal | koolhydraten: 25g | Eiwit: 11g | Vet: 23g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met kip en venkel

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel schoonmaken en halveren.
  • Wat venkelgroen apart houden.
  • Venkel in flinterdunne partjes snijden en bestrijken met 2 eetlepels olie.
  • Grillpan verhitten en venkel in ca. 5 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Kipfilet in blokjes snijden.
  • Kaas in flinters schaven.
  • Tortelloni in ruim water beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet laten uitlekken en afkoelen.
  • Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees.
  • Boven kom met scherp mes partjes sinaasappel tussen vliezen uitsnijden; sap opvangen in kom. Mosterd, likeur, azijn rest van olie door sinaasappelsap roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • In ruime kom dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door tortelloni scheppen.
  • Tuinkers en venkelgroen boven salade fijn knippen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een schaaltje gemengde olijven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta uit de oven

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar.
  • Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af.
  • Laat uitlekken en afkoelen.
  • Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 minuten glazig.
  • Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee.
  • Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot gladde saus ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur, laat 2/3 kaas erin smelten.
  • Breng op smaak met zout, peper en mespunt nootmuskaat.
  • Courgette schoonmaken, in lengte in plakken snijden en dan dwars in reepjes.
  • Peterselieblad fijn knippen.
  • Hamreepjes,courgette,peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.
  • Doe de pasta in de ovenschaal.
  • Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni.
  • Bak de pasta in 30 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tips / Opmerkingen

Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin
Lekker met friséesalade
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met tonijnsaus en rucola

In een kwartier kun je aan tafel voor deze pasta met artisjok en tonijn. uit de Allerhande van 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en deel in vieren.
  • Giet de tonijn af en verbrokkel met een vork.
  • Vang per blikje 1 el olie op.
  • Verhit in een wok of koekenpan de olie (uit het blikje tonijn).
  • Roerbak de artisjokharten ca. 2 min.
  • Voeg de tonijn en de pastasaus toe.
  • Verwarm de saus ca. 3 min. zachtjes.
  • Schep de pasta door de saus.
  • Halveer de rucola en meng door de pasta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met spinazie en magor

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Macaroni in ca. 8 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in pan olie verhitten.
  • Spinazie in ca. 4 minuten al omscheppend laten slinken.
  • Magor in blokjes snijden.
  • Spinazie uit pan nemen en grof hakken.
  • Magor en crème fraîche in zelfde pan doen en ca. 4 minuten verhitten tot kaas gesmolten is.
  • Spinazie erdoor mengen en nog 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Macaroni afgieten.
  • Macaroni en spinazie-kaassaus over twee diepe borden verdelen.
  • Royaal peper erboven malen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met pittige tomatensaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
  • scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
  • magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
  • Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
  • Giet de pasta af en schep in diepe borden.
  • Verdeel de tomatensaus erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

Lekker erbij:

Parmezaanse kaas, rucola