Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde vegetarische hachee

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In pan sperziebonen in 1 dl water in ca. 4 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in magnetron aardappelpuree verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Paprika en hacheestukjes met saus door sperziebonen scheppen en geheel ca. 3 minuten verwarmen.
  • Hachee met groenten overdoen in ovenschaaltjes en aardappelpuree erover uitstrijken.
  • Kaas erover strooien.
  • Schaaltjes ca. 10cm onder grill schuiven en in 3à5 minuten goudbruin laten worden.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 535 kcal
eiwit 33 g
koolhydraten 50 g
vet 22 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Eenpersoons appel spijstaartjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 590kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien.
  • Amandelspijs met appelsap los prakken met vork.
  • Appels schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden.
  • Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen.
  • Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden.
  • Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen,deegbodem met vork inprikken.
  • Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten.
  • Appelschijfjes over deegcirkels verdelen.
  • Amandelschaafsel erover verdelen.
  • Bestrooien met kaneel en suiker.
  • Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen.
  • Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.

Tips / Opmerkingen

Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
 

Nutrition

Calorieën: 590kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 8g | Vet: 44g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bitterballen van Friese nagelkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd3 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kaas, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 25 stuks
Calorieën: 100kcal

Bereidingswijze

  • Korstjes van nagelkaas snijden en kaas raspen.
  • In steelpan boter smelten en bloem erdoor roeren.
  • Scheutje voor scheutje 3 dl water erdoor roeren.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Geraspte kazen erdoor mengen en al roerend op middelhoog vuur laten smelten. Op smaak brengen met peper.
  • Saus overdoen in diep bord, laten afkoelen en in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
  • In diep bord eieren loskloppen.
  • Op plat bord paneermeel strooien.
  • Kaasmengsel tot ca. 25 bitterballen vormen.
  • Losjes door paneermeel rollen.
  • Bitterballen vervolgens door geklopt eimengsel halen en nogmaals goed door paneermeel wentelen.
  • Bitterballen in ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
  • In frituurpan frituurvet verhitten tot 180 ºC.
  • Bitterballen in porties in 3 à 4 minuten knapperig bruin frituren.
  • In vergiet op keukenpapier laten uitlekken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met mosterd.
 

Nutrition

Calorieën: 100kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 3g | Vet: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gesmoorde rodekool met gehakt en knolselderij puree

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en snij hem door het midden en vervolgens in grove stukken.
  • Voeg water ,stukken moeten net onder water liggen en zout naar smaak toe.
  • Kook gedurende 20 minuten.
  • Maak de ui schoon en snij in plakjes.
  • Smoor de ui in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad gedurende 4 minuten.
  • Snij de rode kool door het midden en vervolgens in grove repen.
  • Voeg toe aan de gesmoorde ui.
  • Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de honing en rode wijn toe.
  • Laat het geheel smoren gedurende 15 a 20 minuten.
  • Voeg het Alpro® soya gehakt toe aan de rode kool en verwarm het geheel even goed door.
  • Giet de knolselderij af.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Voeg zoveel Alpro® soya Cuisine toe tot dat een smeuige puree ontstaat.
  • Maak op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met cantharellen en truffelmayonaise

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een pan en voeg de prei en tijm toe.
  • Smoor afgedekt 10 minuten op een laag vuur voor 10 minuten tot de prei zacht is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan.
  • Voeg de knoflook en de cantharellen toe en bak 5 minuten.
  • Meng de mayonaise en de truffelpasta.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® soya Fruitfilet in 4 minuten aan beiden kanten goudbruin.
  • Serveer de Alpro® soya Fruitfilets met de cantharellen, de gesmoorde prei en de truffelmayonaise.

Tips / Opmerkingen

Serveer als nagerecht stoofpeertjes met wat Alpro® Soya Dessert Vanille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met asperges

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en kook ze in zijn geheel in zout water,ca. 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Schil de asperges en verwijder 1cm van het uiteinde.
  • Leg de asperges in een lage, brede pan met koud water zodat ze net onder staan, met 1 theelepel zout, een snufje suiker en een eetlepel Minarine.
  • Bedek het geheel met keukenpapier en breng het aan de kook.
  • Laat het 3 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit, maar laat de asperges in het kookvocht zitten om door te garen.
  • Bak de Alpro soya Fruitfilets 4 minuten om en om in een scheut
  • Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak de lamsoren 2 minuten in een braadpan.
  • Schil de aardappels, en voeg er 1 eetlepel Minarine, gemengd met de gehakte muntblaadjes, aan toe.
  • Zo ontstaat er vanzelf een heerlijke mint-dressing.
  • Leg eerst de lamsoren op het bord, gevolgd door 3 witte asperges, de aardappelen en de Fruitfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Erwtensoep

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm een scheutje Alpro® Bakken & Braden in een soeppan.
  • Bak de groenten 8 minuten op een matig vuur tot de ui glazig is.
  • Voeg de gele spliterwten, kruiden en bouillon toe en breng aan de kook en laat de soep 30 minuten sudderen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Alpro® soya Reepjes toe.
  • Verwijder het laurierblad.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stevig brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkool met Fruitfilet en grove mosterdsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en kook ze met de boerenkool bovenop gedurende 20 minuten.
  • Doe de aardappelen en de boerenkool in een vergiet en stamp het geheel fijn.
  • Maak er vervolgens ronde platte vormpjes van en haal ze door de bloem.
  • Bak de vormpjes om en om tot ze lekker knapperig zijn.
  • Doe de Alpro® Soya Cuisine, grove mosterd en groente bouillon in een sauspannetje en breng dit aan de kook.
  • Bak de Alpro® Soya Fruit Filets voor 4 minuten om en om tot ze goud bruin zijn.
  • Serveer het gerecht met de grove mosterd saus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilets met gesmoorde rode kool

Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunnen plakjes.
  • Leg de aardappels dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Breng op smaak met zout en peper en gesnipperde knoflook.
  • Maak een mengsel van de cuisine en de melk en schenk dit over de aardappels.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet dit 1 uur in de oven.
  • Snipper de ui fijn en bak deze in een hoge pan voor ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes en voeg toe aan de ui en laat dit voor 5 minuten smoren.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de wijn en de honing aan de rode kool toe.
  • Doe daarna het deksel erop en laat het een half uur smoren.
  • Haal de folie van de aardappels af, wanneer deze klaar zijn en zet de oven op 200 graden.
  • Laat de aardappels nu nog 15 minuten in de oven, zodat ze een knapperig bovenkantje krijgen.
  • Bak de Alpro® soya fruit filets 4 minuten om en om in de pan, in een beetje olie of boter, totdat ze goudbruin zijn.
  • Breng als laatste de rode kool op smaak met zout en peper.
  • Serveer de Fruit filets samen met de rode kool en de gratin.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfricandeau met appelsaus

Recept categorieën: Fruit, Hapjes, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkensfricandeau bestrooien met zout en peper.
  • Boter verhitten en fricandeau in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Ui toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken.
  • Langs rand van pan 1½dl water erbij schenken en fricandeau in 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Met staafmixer ui door jus pureren.
  • Appelblokjes, citroensap en majoraan door jus roeren en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vlees in dunne plakken snijden en dakpansgewijs op platte schaal leggen.
  • Saus apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

40 bereidingstijd