Recept afdrukken
No ratings yet

Sla met mais

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de sla en maak het klein.
  • Maak een blikje maïs open en drappeer het op de sla (wat op bord is geplaatst)
  • Doe er iets geraspte kaas over en 2 in kleine partjes gesneden gekookte ei.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappels en een stukje vlees erbij of vis zoals vissticks.

Recept afdrukken
No ratings yet

Skoetsje

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het afbakstokbroodje niet helemaal af.
  • Snijd het horizontaal door.
  • Beleg het opengesneden stokbroodje met achtereenvolgens: een laag ham, dan een laag
  • salami, dan een laag katenspek, hierop een laagje ui, daarover de tomatenplakjes dakpansgewijs leggen en besluiten met een laag kaasplankjes.
  • Zet gedurende 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven van 225 ºc.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sint en Piet vla met speculaasroom

Recept categorieën: Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de slagroom met de suiker en speculaaskruiden.
  • Hak de helft van de pepernoten fijn.
  • Bestrooi de bodem van de coupes met hele pepernoten.
  • Schenk de vanillevla erop, verdeel hierover een laag chocolade vla en bedek de vla met een laag speculaasroom.
  • Bestrooi tenslotte met gehakte pepernoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinasappelsap met hulp van sapcentrifuge

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Bereidingswijze

  • Pel de sinaasappels en snijd ze in parten.
  • Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in stukjes.
  • Schil en was de venkel en snijd in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en mix alle smaken goed door elkaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeldrank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de basterdsuiker door de melk en voeg beetje bij beetje het vruchtensap erdoor.
  • Klop het goed schuimig en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sensationele zoete drank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eerst perst u de appel en de wortel en daarna.
  • De rest van de ingrediënten.
  • Dan mengt u alles.

Recept afdrukken
No ratings yet

Selderiesalade á Aly

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
  • Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
  • Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
  • Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
  • Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
  • Wat suiker aan toevoegen.
  • Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
  • Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
  • Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
  • Dan de andere helft van de saus erop doen.
  • Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
  • Minimaal 2 uur in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Japans soepje

Dit is een recept dat ik zelf heb verzonnen
Recept categorieën: Kip, Soep
Land van herkomst: Japan, Nederland

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilet samen met de kruiden en groente in de bouillon koken voor 8 minuten
  • Doe er nu de mihoen bij en 6 minuten koken.
  • Klaar is Kees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta Bolognese

Deze pasta kennen ze niet in Italië, schijnt door de Nederlanders gemaakt te zijn. Zeker weten doe ik dat niet.
Recept categorieën: Pasta, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Blik tomaten samen met de cherry tomaten, knoflook, ui, oregano en bouillonblokje aan de kook brengen.
  • Met de staafmixer pureren.
  • Gehakt rullen en door de tomatensaus roeren.
  • Nu de groenten fijn snijden en in de grillpan bakken.
  • Pasta koken.
  • Opdienen met de groenten er apart bij en 1 à 2 el pecorino erover!

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met asperges en gerookte kip

Recept categorieën: Ei, Groenten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

Bereidingswijze

  • Kook de risotto tot deze gaar is
  • Kook de asperges, zoals jij ze lekker vindt
  • Hussel deze, samen met de erwten doorelkaar
  • Maak de gerookte kip warm
  • Nu de kipblokjes erdoor
  • Kaas erover strooien
  • Afmaken met die heerlijke room-citroen saus!

Tips / Opmerkingen

Serveer er evt. Een groene salade erbij