Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensvlees op Thaise wijze

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden.
  • Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden.
  • Harde steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten.
  • Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven.
  • Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen.
  • Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen.
  • Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise noedelsoep

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Soep
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen. In wok roerbakolie verhitten.
  • Kip al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Groentemix toevoegen en al omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • 3/4 liter kokend water erbij schenken en soep nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Mie aan rest van kokende water toevoegen en in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • Soep op smaak brengen met vissaus.
  • Mie afgieten en in vier grote soepkommen scheppen.
  • Soep met groenten en kip over mie scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vispakketjes

AllerHande januari 2000
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Thailand
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotjes en knoflook pellen en in stuk aluminiumfolie wikkelen.
  • Pakketje vlak onder hete grill leggen en sjalot en knoflook in ca. 30 minuten zacht laten worden.
  • Intussen kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden.
  • Pepers wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
  • Eieren loskloppen.
  • Koriander fijn knippen.
  • Sjalot en knoflook in keukenmachine pureren.
  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Sjalot-knoflookmengsel mengen met kabeljauw, rode peper, eieren, Thaise vissaus en koriander.
  • Velletjes bakpapier (à 60 x 30 cm) dubbelvouwen en mengsel erover verdelen.
  • Tot pakketjes dichtvouwen.
  • Pakketjes in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Als u een mildere smaak van knoflook en sjalot wilt, laat deze dan in ca. 60 minuten onder de grill zacht worden.

Wijnadvies:

Moselland Mosel-Saar-Ruwer QbA

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curryballetjes met pindasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar.
  • Draai van het gehakt 24 stevige balletjes.
  • Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.

Bereiden

  • Verhit de grillpan goed voor.
  • Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. 3.
  • Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut.
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan.
  • Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.
  • Serveer de saus bij de spiesjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Thaise viskoekjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes, Vis, Zalm
Land van herkomst: Thailand
porties: 12 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zalm in stukken snijden.
  • Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden.
  • Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden.
  • Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen.
  • Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen.
  • Balletje vervolgens platdrukken.
  • Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen.
  • Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
  • Limoen in 12 parten snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren.
  • Koekjes laten uitlekken op keukenpapier.
  • Warm serveren met partjes limoen.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 95 kcal
eiwit 7 g
koolhydraten 1 g
vet 7 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofd rundvlees met bamboespruiten

Allerhande 2002
Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Calorieën: 255kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden.
  • Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden.
  • Bamboe laten uitlekken.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren.
  • In koekenpan of wok olie verhitten.
  • Biefstuk inca. 2 minuten rondom dichtschroeien.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten.
  • Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen.
  • Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken.
  • Maizena losroeren met eetlepel water.
  • Maizenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2
  • minuten doorwarmen om de saus te laten binden.
  • Royaal bestrooien met koriander.
  • Serveren met eiermie of witte rijst.

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 26g | Vet: 13g

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise sweet chili noedelsoep met kip en paksoi

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en hak de peper fijn.
  • Was en snijd de paksoi in reepjes of trek van kleine paksoi alleen maar de blaadjes los.
  • Snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.
  • Voeg de rode peper toe en bak deze 1 minuut mee. (Als je het minder heet wilt, kun je gewoon minder peper toevoegen).
  • Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
  • Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Voeg de lente-uienringetjes toe en serveer direct in grote kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet voor een lekker knappertje Conimex Gebakken Uitjes op tafel en geef er versgehakte koriander bij om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip:

Je kunt in plaats van kip ook reepjes vis of zeevruchten gebruiken voor de soep.
Vervang dan de kippenbouillon door visbouillon en geef er een partje limoen bij om aan tafel zelf boven de soep uit te knijpen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 min
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.