Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Sperziebonensalade

Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de gebroken sperziebonen 3 minuten in iets gezouten water.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Rooster in een droge pan de sjalotten en de knoflook en maak hiervan een boemboe met de
  • fijngestampte chilipeper, citroensap, suiker en vissaus.
  • Roer deze boemboe door de boontjes en schep ook de gehakte pinda's en de santen erdoor.
  • Bestrooi met gefruite uitjes en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soup Gai

Thaise kippebouillon
Recept categorieën: Bouillon, Kip, Voorgerechten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de selderij en de wortel in stukken van een centimeter.
  • Snijd de ui in 4 stukken.
  • Breng 3 liter water aan de kook in een grote pan.
  • Doe de ingrediënten erin en laat het geheel een kwartier doorkoken.
  • Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de soep nog een half uur sudderen.
  • Zeef de bouillon en gooi de kippenbotten en groenten weg.

Recept afdrukken
No ratings yet

Siam mie met gamba's

Recept categorieën: Hapjes, Mie, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Begin met de gamba's in de olie te wokken, totdat ze mooi roze zijn en goed gaar.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en wok ook deze op een hoog vuur goed gaar.
  • Doe ondertussen de woknoedels in kokend water.
  • Als de groenten ook gaar zijn, voeg daar dan de Thaise curry aan toe, onmiddellijk gevolgd door de bouillon.
  • Daarna de kokosmelk toevoegen en het vuur op half hoog zetten.
  • Als laatste voeg je de gare woknoedels toe en wok deze nog even mee.

Tips / Opmerkingen

Serveer het geheel met een snufje peterselie en een limoentje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Noedels, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook d noedels, maar niet te zacht, moeten nog wokken.
  • Verwarm nu een wok op hoog vuren voeg Chili, knoflook,gember, deel lente-ui toe en roerbak deze1à2 min.
  • Voeg dan de garnalen en de vis toe en wok deze in 5 min.
  • tot de garnalen roze kleuren.
  • Nu de tagé, trassi, palmsuiker en tamarinde paste toe.
  • Voeg nu de noedels toe en goed mengen.
  • Schuif nu alles aan de kant en roerbak het losgeklopte ei en dan wanneer deze gaar zijn, door de noedels mengen.
  • Breng op smaak met limoensap en een beetje vissaus.
  • Strooi nu de uiringetjes en pinda’s over de schotel.
  • Meteen uit serveren in een kom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tom ka kai

Mijn favoriete soep, beslist.
Recept categorieën: Kip, Soep
Land van herkomst: Thailand
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Zonodig:

  • 1 tl sambal
  • 80 gram noodles alleen dan wanneer je dit als maaltijd soep eet!

Bereidingswijze

  • Kook de kip met sereh, gember en citroenblaadjes gaar in 20 min
  • Haal de kruiden eruit en doe de groente, bamboe en champignons erbij.

Evt.

  • De sambal erbij doen.
  • Aan de kook brengen en zo nodig de noodles erbij.
  • Wanneer deze gaar zijn dan gaat de kokosmelk erbij!
  • Let op: alleen waarmaken, niet koken!

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vissoep allerhande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Soep, Vis
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan olie verhitten en de currypasta 1 minuten fruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken.
  • Kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in pan schenken.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Tilapia toevoegen en soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot vis gaar is.
  • Eventueel op smaak brengen met extra vissaus en sojasaus.
  • Soep on afgedekt laten afkoelen.
  • Peultjes, paprika en stoneleeks schoonmaken, in stukjes snijden en in plastic zakje verpakken.
  • Soep en groenten tot gebruik gekoeld bewaren.
  • (Tijdens vervoer deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten).
  • Op picknickplaats groenten door vissoep roeren.
  • Soep verwarmen en 3-5 minuten zachtjes laten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise rundvleescurry met aubergine

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peper tussen handen rollen, een topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper in ringetjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en vlees in 5 minuten al omscheppend aanbraden.
  • Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren.
  • Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaar stoven, eventueel met vlamverdeler
  • onder de pan.
  • Stoneleeks erdoor scheppen en het gerecht zonder deksel nog 5 minuten zachtjes stoven.
  • Basilicum erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kippensoep met garnalen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst.
  • Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af.
  • Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe.
  • Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de sugarsnaps en de bospeen toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
  • Voeg de bosuitjes en de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Breng op smaak met sojasaus.
  • Verdeel de rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erop.
  • Strooi de koriander erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise nasi met mini gehaktballetjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Gehakt mengen met sambal en naar smaak zout en peper toevoegen.
  • 20 kleine balletjes van gehakt draaien.
  • Helft olie in koekenpan verhitten.
  • Hierin gehaktballetjes rondom 8 minuten bruin en gaar bakken.
  • Limoen halveren en 1 helft in partjes snijden.
  • Blaadjes basilicum loshalen en steeltjes in stukjes snijden.
  • Rest olie in wok verhitten.
  • Hierin groenten met basilicumsteeltjes 3 minuten roerbakken.
  • 150 ml water en maaltijdmix erdoor roeren en 1 minuut verwarmen.
  • Rijst erdoor scheppen en 2 minuten roerbakken.
  • Halve lime erboven uitknijpen.
  • Blaadjes basilicum erdoor roeren en ook erop strooien.
  • Thaise nasi in 4 diepe borden scheppen.
  • Gehaktballetjes ernaast en partjes lime erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kipschotel uit de wok

Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Sperziebonen schoonmaken en in 4 minuten beetgaar koken.
  • Bonen afgieten.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten bakken.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en kipblokjes 5 minuten bakken.
  • Woksaus door sperziebonen roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Koriander fijnknippen.
  • Rijst met sperziebonen en kipblokjes serveren en met koriander bestrooien.