Thaise Sperziebonensalade
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g dunne sperziebonen
- 4 eetlepels dikke santen
- 3 stuks sjalot fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 stuks gedroogde chilipeper
- 3 eetlepels Thaise vissaus nam pla
- 3 eetlepels palmsuiker
- 25 g pinda's geroosterde
- 1 kopje gefruite uitjes
Bereidingswijze
- Kook de gebroken sperziebonen 3 minuten in iets gezouten water.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Rooster in een droge pan de sjalotten en de knoflook en maak hiervan een boemboe met de
- fijngestampte chilipeper, citroensap, suiker en vissaus.
- Roer deze boemboe door de boontjes en schep ook de gehakte pinda's en de santen erdoor.
- Bestrooi met gefruite uitjes en serveer.