Lange vingertaart met banaan en rum

Lange vingertaart met banaan en rum

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken lange vingers
  • 2 dl geslagen en gezoete room
  • 2 bananen in dunne plakjes
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • ½ kopje water
  • ½ glaasje rum

Instructies

  • Breng de suiker met het water en de rum aan de kook.
  • Bekleed een cakeblik of pâtéschaal met plasticfolie.
  • Haal de lange vingers door het suikerwater en leg ze op de bodem van het blik.
  • Leg er een dunne laag slagroom, schijfjes banaan en een laagje lange vingers op en herhaal dit tot het cakeblik vol is; de laatste laag moet echter uit lange vingers bestaan.
  • Dek het cakeblik met plasticfolie af en laat de taart in de koelkast ± 3 uur opstijven.
  • Stort de taart, snijd hem in plakken en garneer met een toefje slagroom en een takje munt (of met de kerst met een passende kerstversiering).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart