Loempia’s van Astrid Veltman 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram taugé
  • 50 gram witte kool witte-, spits- etc.
  • 50 geschneden selderij
  • 1 gesneden prei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gehakt
  • 50 gr blokjes ham of kippenvlees
  • peper & zout
  • ve-tsin
  • olie

Instructies

  • Maak de groenten goed schoon en droog ze.
  • Fruit de knoflook en prei zachtjes in een paar eetlepels olie.
  • Bak het gehakt mee en roer het met een vork uit elkaar, zodat het kruimelig wordt.
  • Doe de overige groenten erbij en laat nog ± 3 minuten bakken, schep steeds om.
  • Schep tot slot de stukjes kip of ham door het mengsel.
  • Breng de vulling op smaak met peper, zout en een snufje ve-tsin en laat het in een
  • zeef uitlekken, zodat overtollig vocht en vet verdwijnt.
  • Vul loempiavellen met dit mengsel en bak ze in wat olie krokant.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees