Macaroni met gehakt en tomaten

Macaroni met gehakt en tomaten

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 600 g gehakt schapenvlees
  • 100 g uien
  • 6 tomaten
  • 2 greepjes marjolein
  • snuifje kaneel-poeder
  • 1 snuifje gehakte munt vers of gedroogd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lit bechamel-saus
  • 5 eieren
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 100 g paneermeel
  • 2 dl olijfolie
  • 30 g boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de deegwaren in een grote hoeveelheid zoutwater.
  • Zodra ze mals zijn, maar toch nog enigszins knapperig, ze afgieten.
  • De saus bereiden.
  • Vijf eetlepels olie opwarmen in een sauteerpan en daarin de gepelde en versnipperde uien, gedurende 5 minuten blonderen.
  • Voeg er het gehakte vlees aan toe en meng met een vork, de geschilde, ontpitte en platgedrukte tomaten, het fijngehakte knoflook, de aromaten, peper en zout.
  • Doe in de sauteerpan: 1/4 lit. bechamel-saus.
  • Het deksel op de pot doen en 20 a 30 minuten laten sudderen.
  • Klop de eieren en verwerk ze onder de rest van de saus, samen met de geraspte kaas.
  • Een gratineerpan of een diepe vierkante of rechthoekige bakvorm insmeren met olie.
  • Strooi over bodem en boorden 50 g paneermeel.
  • In deze pan (of bakvorm) 1/3 van de deegwaren uitspreiden, daarop ½ van het vlees met zijn saus, weer 1/3 van de macaroni, de rest van het vlees, om te eindigen met de laatste deegwaren.
  • Zeer zachtjes de eiersaus met de kaas er op gieten en met een vork in de pastei prikken, zodat het vocht er diep indringen kan, gedurende 15 minuten zo laten intrekken.
  • Strooi er paneermeel, vermengd met de rest van de kaas over en leg klontjes boter bovenop.
  • In een warme oven gratineren gedurende 30 minuten.
  • Warm opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerking
Zie recept, gegratineerde eieren op Lyonese wijze voor de bereiding van de bechamel-saus.

Aanbevolen wijn
rode Griekse of Italiaanse, of cotes de Provence.

————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Schapenvlees