Macarons de Paris

Macarons de Paris

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 ml eiwit
  • 50 gr witte suiker
  • poedersuiker 135 gr en 110 gr
  • 135 gr amandelpoeder
  • plattekaas
  • confituu

Instructies

  • Klop 150 ml eiwit op met 50 gr witte suiker tot een stevig schuim.
  • Meng 270 gr broyage (helft poedersuiker, helft amandelpoeder) met 110 gr poedersuiker en haal door een zeef.
  • Roer in twee keer door het eiwitschuim.
  • Meng de droge massa heel goed tot je een blinkende, gladde massa krijgt, in zo’n 2 tot 3 min, tot de poedersuiker in het schuim gesmolten is (macaroneren).
  • Voeg pigment naar keuze toe en spuit op de bakplaat.
  • Laat rusten tot er een droog filmpje op de koekjes komt.
  • Verwarm de oven voor op 150° en maak ondertussen de vulling, crème au beurre of een mengeling van platte kaas en confituur.
  • Plaats de macarons 15 min in de oven, tot ze hard zijn, laat ze afkoelen en vul ze.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Gebak
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch