Yoghurtcoupe met druiven
Aller Hande 1997
Servings: 4 personen
Calories:
Equipment
- 4 hoge glazen coupes á inhoud ca. 3 dl,
Ingrediënten
- 400 g witte druiven pitloze
- 1 citroen
- 2 dl droge witte wijn
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 1 kaneelstokje
- 6 dl magere Bulgaarse yoghurt Mona,
- kaneelpoeder om te bestrooien
Instructies
VoorBereiden:
- Druiven schoonmaken en wassen.
- Schil van citroen onder koud stromend water goed schoonboenen.
- In pannetje wijn met honing, druiven en kaneelstokje aan de kook brengen.
- Schil van citroen boven pan raspen (rest van citroen wordt niet meer gebruikt).
- Druiven in wijn ca. 5 minuten onafgedekt koken, af en toe omscheppen, hierbij wijn laten inkoken totdat deze iets stroperig wordt.
- Druiven in wijnsiroop laten afkoelen.
Bereiden:
- Kaneelstokje uit wijnsiroop verwijderen.
- Druiven met wijnsiroop in coupes scheppen, yoghurt erover schenken.
- Bestrooien met kaneel.