Vlaamse saucijzenragoût
Servings: 4 personen
Calories:
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 300 gr rundergehakt
- 2 theelepels kruidenmelange voor vlees Maggi
- 2 eetlepels olie
- 2 zakjes culinaire witte wijnsaus Maggi
- 4 lente-uitjes in ringen
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de plakjes deeg iets dunner uit en bekleed er de vormpjes mee.
- Dek het deeg met bakpapier af en vul het met de steunvulling.
- Bak de bakjes ± 15 minuten in de oven.
- Verwijder de vulling en het papier en bak de bakjes nog ± 5 minuten.
- Laat ze iets afkoelen en neem de bakjes voorzichtig uit vormpjes.
- Maak het gehakt aan met de kruidenmelange en vorm het tot kleine dunne worstjes.
- Bak de worstjes in de olie rondom aan, temper het vuur en bak de worstjes in nog ± 3 minuten.
- Maak met het sauspoeder en 5 dl koud water een saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg de worstjes en de lente-ui aan de saus toe en warm de ragoût goed door. Breng op smaak met zout en peper.