Fillobladerdeeg tompouce
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Ingrediënten
- 8 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 25 g boter of margarine
- poedersuiker uit strooibus
- 3 sinaasappels
- 80 g suiker
- 2 eetlepels sinaasappellikeur slijter,
- 3 gemberbolletjes
- 1 beker Slankroom 2 dl, Melkunie,
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bakplaat invetten.
- In steelpan boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
- 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
- Licht bestrooien met poedersuiker.
- Nog 1 vel deeg erop leggen.
- Weer bestrijken met boter en bestrooien met poedersuiker.
- Uit deegstapeltje met uitsteekvormpje 4 rondjes steken.
- Op dezelfde manier nog 3 deegstapeltjes maken en hieruit nog 12 deegrondjes steken (= 16 deegrondjes in totaal).
- Deegrondjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Deegrondjes uit oven nemen en helemaal laten afkoelen.
- Tot gebruik deegrondjes in goed afsluitbare trommel bewaren.
- 2 Sinaasappels uitpersen.
- Andere sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
- Met scherp mesje partjes boven kom tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
- Opgevangen sap aan rest van sinaasappelsap toevoegen.
- In steelpan sinaasappelsap met suiker al roerend zachtjes verwarmen tot suiker is opgelost.
- Saus zachtjes in ca. 3 á 4 minuten laten inkoken.
- Likeur erdoor roeren.
- Sinaasappelpartjes erin leggen.
- Saus laten afkoelen.
BEREIDEN:
- Gemberbolletjes fijnsnipperen.
- In kom room met vanillesuiker stijfkloppen.
- Gembersnippers erdoor scheppen.
- Op vier borden elk 1 deegrondje leggen.
- Elk deegrondje voorzichtig bestrijken met ca. 1 eetlepel gemberroom.
- Tweede deegrondje erop leggen en voorzichtig bestrijken met gemberroom.
- Derde deegrondje erop leggen en weer voorzichtig bestrijken met gemberroom.
- Eindigen met deegrondje.
- Sinaasappelpartjes uit saus scheppen en op 'tompouces' leggen.
- Saus erover en ernaast schenken.