Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto

Allerhande 2003
Recept categorieën: Barbecue, Lamsvlees
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 8 lamskoteletjes
  • 37½ gr hazelnoten
  • 15 g verse munt
  • 2 eetlepels gruyère geraspte
  • versgemalen vierseizoenen peper

Instructies

  • In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren.
  • Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren.
  • Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren.
  • In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren.
  • Regelmatig keren en met marinade bestrijken.

Notities

Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.