Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde Kippendijen met Yakitori Saus

Geniet van de heerlijke gemarineerde kippendijen met Yakitori saus als smaakvol bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gestoomde rijst en groenten.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 288kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 ontbeende kippendijen met vel
  • 2 eetlepels sake
  • 2 ½ eetlepels sojasaus
  • ½ eetlepel mirin
  • ½ eetlepel palmsuiker
  • Fijngesneden bosui
  • Limoenpartjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook.
  • Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
  • Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de stoomoven op 80°C gedurende 15 minuten.
  • Meng de warme kip met de saus en laat het 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Leg de gemarineerde kippendijen op een zeef en vang de marinade op in een sauspan.
  • Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).
  • Verwarm de BBQ voor op circa 200°C of verwarm de oven voor op circulatiegrill op 200°C.
  • Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen tot ze gekleurd en warm zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Bestrijk de kippendijen tijdens het roosteren regelmatig met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.
  • Bestrijk de kippendijen aan het einde nog een keer met de saus en serveer ze met partjes limoen en fijn gesneden bosui.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Riesling vormt een goede aanvulling op de smaken van de gemarineerde kippendijen met Yakitori saus.

Nutrition

Calories: 288kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 20g | Vet: 18g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g