Ananas-Mozzarella-Uien Donuts met Ontbijtspek
Deze hartige ananas-mozzarella-uien donuts met ontbijtspek zijn een ware traktatie. De combinatie van zoete ananas, romige mozzarella, en knapperig spek zorgt voor een explosie van smaken. Perfect voor een barbecue of als verrassend bijgerecht. Dit gerecht is eenvoudig te maken in de airfryer en zal zeker indruk maken op je gasten!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
mes
blikopener
keukenpapier
- 16-24 sneetjes spek
- 1 blikje ananasringen 8 ringen
- Gesneden mozzarella kaas
- 2-3 grote zoete gele uien gesneden in ringen van ⅓ inch
- Rubpoeder BBQ-poeder voor marinade
Schil en snijd de uien in ringen van ongeveer 7 mm dik.
Open het blikje ananasringen en laat deze goed uitlekken.
Snijd de mozzarella in repen en plaats deze in de uienringen.
Leg de met mozzarella gevulde uienringen op de ananasringen.
Omwikkel elke uienring met 2-3 plakjes spek, zodat de ananas en mozzarella volledig bedekt zijn.
Bestrooi de spek-ingepakte ringen met rubpoeder naar smaak.
Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.
Plaats de donuts in de airfryer en bak ze 7 minuten tot het spek knapperig en goudbruin is.
Serveer direct en geniet van deze unieke combinatie van smaken.
Combineer met een frisse Riesling of een lichte rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / blikopener
Zeeuwse rijsttafel
Donderdag maaltijd bij de Koninklijke Marine met eigen twist
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 speklap per persoon
- aardappels en/of rijst naar behoefte
- bruine bonen en/of capucijners uit blik
- sla beetje stevig bv ijsbergsla
- kaantjes
- uien
- piccalilly om uit te bakken
- sambal bvk brandal of manis maar sambal tempeh manis kan ook
- Amsterdamse uien en/of augurk als garnituur op tafel
- mosterd
- kerriepoeder
- zout
- peper
Doe eerst de koude voorbereidingen zoal aardappels schillen en ui snipperen.
Bak de kaantjes uit, laat ze uitlekken op een bord met papier (bewaar spekvet).
Zet de aardappels op in ruim water met wat zout.
Bestrooi de speklappen met zout, peper en kerriepoeder en smeer ze in met mosterd.
Zet de speklappen afgedekt ongeveer een kwartier in de koelkast (langer is geen probleem).
Zet de bruine bonen en/of de kapucijners op en kook deze.
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
Snij de sla en bewaar deze in een afgedekte schaal in de koelkast.
Bak de speklappen mooi goudbruin, niet doorbakken, tot ze een licht krokante en gaar zijn.
Giet de aardappels en rijst af zodra deze gaar zijn.
Maak van het bakvocht van de speklappen een jus (voeg nog aanwezige jus toe indien nodig).
Serveer de maaltijd op borden of in schalen zodra alle gerechten klaar zijn.
Warme gerechten die moesten wachten zijn dus warm gehouden.
De sambal, piccalilly, sla en zuur staan op tafel. Ieder kan naar behoefte dit toevoegen.
Ik gebruik spekvet en jus in de verhouding 1:2.
Je hebt veel pannen en dus ruimte op de kookplaat nodig, plan dit goed. Rijst is makkelijk lang warm te houden, dit kan dus eerder verwarmd worden. De kaantjes en het spek kunnen na elkaar op dezelfde pit en in dezelfde pan als je het spekvet van de kaantjes bewaard hebt. Bonen en capucijners uit blik maken het makkelijker. Wil je verse producten gebruiken denk dan aan het laten wellen van de groente. Dit welwater dan ook gebruiken om de groente in te koken.
Receptenplein.nl
Home / blikopener