Kruidnoten Witte Chocolade Blondies
Ontdek deze heerlijke twist op traditionele blondies met een feestelijk vleugje kruidnoten. Een verrukkelijke lekkernij voor de feestdagen waar iedereen van zal genieten!
Porties: 12 Kruidnoten Blondies
Equipment
- Brownie-vorm (27 x 17 cm)
- Keukenmachine met garde
Ingrediënten
- 250 gram witte chocolade
- 135 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram roomboter + extra om in te vetten
- 2 eieren
- 2 handjes kruidnoten
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Vet de brownie-vorm in met wat roomboter en bedek met bakpapier.
- Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram witte chocolade op een laag vuur.
- Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is.
- Haal van het vuur en laat even afkoelen.
- Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
- Klop in een mengkom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout luchtig met een garde.
- Voeg geleidelijk het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
- Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
- Hak de overige witte chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de kruidnoten toe aan het beslag.
- Spatel voorzichtig door.
- Giet het beslag in de voorbereide brownie-vorm en strijk glad.
- Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat de kruidnoten witte chocolade blondies afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in minimaal twaalf stukken snijdt.
- Serveer en geniet!
Notities
Wijnadvies:
Een glas Muscat wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van de kruidnoten en witte chocolade in deze blondies.