Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidnoten Witte Chocolade Blondies

Ontdek deze heerlijke twist op traditionele blondies met een feestelijk vleugje kruidnoten. Een verrukkelijke lekkernij voor de feestdagen waar iedereen van zal genieten!
Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Porties: 12 Kruidnoten Blondies
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 gram witte chocolade
  • 135 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 2 handjes kruidnoten
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Vet de brownie-vorm in met wat roomboter en bedek met bakpapier.
  • Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram witte chocolade op een laag vuur.
  • Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is.
  • Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Klop in een mengkom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout luchtig met een garde.
  • Voeg geleidelijk het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
  • Hak de overige witte chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de kruidnoten toe aan het beslag.
  • Spatel voorzichtig door.
  • Giet het beslag in de voorbereide brownie-vorm en strijk glad.
  • Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Laat de kruidnoten witte chocolade blondies afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in minimaal twaalf stukken snijdt.
  • Serveer en geniet!

Notities

Wijnadvies:
Een glas Muscat wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van de kruidnoten en witte chocolade in deze blondies.