Kruidnoten Witte Chocolade Blondies

Ontdek deze heerlijke twist op traditionele blondies met een feestelijk vleugje kruidnoten. Een verrukkelijke lekkernij voor de feestdagen waar iedereen van zal genieten!
Recept categorieën: Chocolade, Cupcakes / Muffins
Porties: 12 Kruidnoten Blondies
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram witte chocolade
  • 135 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter + extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 2 handjes kruidnoten
  • 1 vanilleboon
  • ¼ theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Vet de brownie-vorm in met wat roomboter en bedek met bakpapier.
  • Smelt in een pan de roomboter samen met 150 gram witte chocolade op een laag vuur.
  • Roer regelmatig tot alles gesmolten en glad is.
  • Haal van het vuur en laat even afkoelen.
  • Snijd de vanilleboon doormidden en schraap het merg eruit.
  • Klop in een mengkom de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanillemerg en zout luchtig met een garde.
  • Voeg geleidelijk het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en spatel door het beslag.
  • Hak de overige witte chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de kruidnoten toe aan het beslag.
  • Spatel voorzichtig door.
  • Giet het beslag in de voorbereide brownie-vorm en strijk glad.
  • Bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Laat de kruidnoten witte chocolade blondies afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze in minimaal twaalf stukken snijdt.
  • Serveer en geniet!

Notities

Wijnadvies:
Een glas Muscat wijn vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van de kruidnoten en witte chocolade in deze blondies.