Gelukskoekjes
Porties: 30 Stuks
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 60 gr poedersuiker
- 45 gr boter
- 60 gr bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Teken drie cirkels van 8 cm op het papier en draai het papier om.
- Klop de eiwitten in een kom schuimig.
- Voeg poedersuiker en boter toe en roer alles glad.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Laat het beslag 15 minuten rusten.
- Verdeel met een cakemes 1½ tl mengsel over elke cirkel.
- Bak ze 5 minuten, totdat de randen iets verkleuren.
- Neem de koekjes met een cakemes snel van de bakplaat.
- Leg in elk Chinese gelukskoekje een opgevouwen briefje met een spreuk.
- Werk met drie koekjes tegelijk.
- Ze worden snel hard en kunnen bij het vouwen breken.
- Als ze breken, weer even in de oven opwarmen.
- Vouw de koekjes dubbel en vouw ze dan om een stomp voorwerp (bijv de steel van een houten lepel).
- Laat ze op een rooster afkoelen.