Recept afdrukken
No ratings yet

Bakkus

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 centiliter wodka
  • 2 centiliter pisang ambon
  • 2 centiliter malibu
  • 6 centiliter jus d'orange
  • 1 centiliter citroensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker and shake hard!
  • Giet de cocktail in een lang cocktailglas en garneer met een trosje rode bessen en een rietje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Army special

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 30 ml gin
  • 45 ml rose's lime juice
  • gecrushed ijs

Instructies

  • Schenk de wodka, de gin en de rose's lime juice in een cocktailglas.
  • Vul dit mengsel aan met gecrushed ijs.
  • Gebruik als finishing touch bijvoorbeeld een suikerrand.
  • Maak deze wel voordat je de cocktail maakt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Armageddon

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 30 ml bacardi - wit
  • 30 ml passoa
  • jus d'orange
  • scheutje grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Pak een groot cocktailglas of tulpglas en vul dit met enkele ijsblokjes.
  • Schenk hierover de bacardi, de passoa en vul aan met jus d'orange.
  • Voeg hierna een scheutje grenadine toe.
  • Voeg twee rietjes toe en garneer met een sterretje!

Notities

Gebruik een stukje fruit om het sterretje in te steken. Ik heb daarvoor een stukje banaan gekozen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Arizona sunrise

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 45 ml tequila
  • 20 ml rose's lime juice
  • 120 ml jus d'orange
  • scheutje grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Pak een cocktailglas en doe hier enkele ijsklontjes in.
  • Schenk vervolgens een klein scheutje grenadine over het ijs.
  • Doe de tequila, de rose's lime juice en de jus d'orange in een shaker en shake met ijs.
  • Schenk het mengsel voorzichtig over de grenadine, zodat het er bovenop blijft drijven.
  • Garneer met een schijfje citroen of limoen.

bloody-mary
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloody Mary van Frans Huits

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • citroensap
  • zout
  • ½ deciliter tequila
  • 1 ½ deciliter tomatensap
  • 1 scheutje worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • selderijzout
  • 3 ijsblokjes grof gehakte
  • 1 stengel bleekselderij

Instructies

  • Bevochtig de randen van het glas met citroensap en doop de glasrand daarna in zout.
  • Meng de tequila, het tomatensap, de worcestershiresaus, de tabasco, het selderijzout en de ijsblokjes in een shaker.
  • Schenk het in het glas en zet er een stengel selderij in.