Recept afdrukken
No ratings yet

Wortelroomcocktail

Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Dranken
Porties: 4 personen
calorieën: 150kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 6 ijsklontjes stukgeslagen
  • 2 delen wortelsap
  • deel slagroom
  • 1 deel sinaasappelsap
  • 1 eierdooier
  • Ter garnering:
  • 1 schijfje sinaasappel

Instructies

  • Doe de stukgeslagen ijsklontjes in een cocktailshaker.
  • Schenk het wortelsap, de slagroom, het sinaasappelsap en voeg de eierdooier toe aan de shaker.
  • Schud krachtig totdat er een condenslaag op de buitenkant van de shaker ontstaat.
  • Zeef het drankje in een gekoeld glas.
  • Garneer met een schijfje sinaasappel.

Notities

  • De Wortelroomcocktail is een verfrissend drankje met de zoete smaak van wortelsap, het romige van slagroom en het frisse accent van sinaasappelsap.
  • De toevoeging van een eierdooier geeft het drankje een zijdezachte textuur. Geniet van deze unieke combinatie!
  • Serveer deze verfrissende Wortelroomcocktail als aperitief of als lichte drankje bij een zomerse maaltijd. Cheers!

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.1mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Dry Martini

Dc oer-cocktail, vaak in verband gebracht met James Bond, 007. In de cocktailbar gebruiken we voor de vermout het merk Martini, maar je kan ook andere, lekkere merken gebruiken, goedkoop en duur. Er zijn zeer veel variaties om deze cocktail te maken. De gebruikelijke manier is om de cock­tail te roeren met ijs in een gekoeld cocktailglas en daarna de inhoud door een strainer uit te schenken. Dit is vooral om dc vermout niet troebel laten worden, zoals dat ook met andere vermout-cocktails het geval is.
Origine VS. Populair geworden tijdensdc drooglegging, maar al ver daarvoor ontstaan.
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 70 ml gin &
  • 5 ml Dry Martini.

Instructies

  • Doe 6 ijsblokjes in d3 shaker, roer of shake voorzichtig de gin & de martini er bij
  • Schenk de inhoud uit in een martini-glas en garneer met een olijf en een citroenkrul.

Notities

Garneer met een schijfje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Black Russian

Ontstaan tijdens de Koude oorlog in een hotelbar, speciaal ontworpen voor de Amerikaanse ambassadeur. De cocktail dankt zijn naam aan de Russische wodka en de zwarte kleur van de koffielikeur. Oorspronkelijk werd de Black Russian gestapeld , eerst blokjes ijs, daarna flink wat wodka en daar bovenop de koffielikeur. Wij gebruiken liever de shaker omdat we niet zo houden van ijsblokjes in de cocktails.
Recept categorieën: Cocktails, Koude Dranken
Land van herkomst: België
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 ml wodka
  • 30 ml De Kuyper Crème de Café

Instructies

  • Garneer met een blauwe druif en serveer bij voorkeur met een zwart rietje. Voor de White Russian zie Creamcocktails. Deze cocktail wordt ook wel gemaakt met andere soorten koffielikeur en was in de jaren tachtig ook populair met cola erin. Dan is een longdrinkglas vereist. Dan heet deze cocktail “Dirty Black Russian”, en daar zijn wij het helemaal mee eens.

Recept afdrukken
No ratings yet

Guilty Pleasure Cocktail

Bereidingstijd3 minuten
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Land van herkomst: Nederland
Porties: 1 persoon

Equipment

Ingrediënten

  • 4 cl Havana Club 3 anos rum
  • 1,5 cl Monin kokos siroop
  • 7,5 cl ananas sap
  • 5 cl cranberrysap
  • IJsklontjes
  • gedroogde sinaasappel

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten in de shaker
  • shake gedurende ±15 seconden
  • Schenk uit in een mooi coupe glas
  • garneren met een schijfje gedroogde sinaasappel

Recept afdrukken
No ratings yet

Paradise cocktail

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 20 ml Gin
  • 20 ml Apricot Brandy
  • 20 ml jus d'orange
  • 1 citroenen
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk de Gin, de Apricot Brandy en de jus d'orange in een cocktailshaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe, even roeren en met een strainer in een cocktailglas serveren.
  • Garneer met bijvoorbeeld een schijfje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cosmopolitan Cocktailz.nl

Er zijn verschillende versies van de Cosmopolitan (het drankje van de populaire serie Sex And The City). Hier staat de versie die wij lekker vinden. Speel gerust zelf wat met de verhoudingen en maak hem naar je eigen wensen.
Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 25 ml Wodka
  • 15 ml Cointreau
  • 30 ml cranberrysap
  • 5 ml limoensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met de Wodka, de Cointreau, het cranberrysap en een klein beetje limoensap.
  • Voeg wat ijsblokjes toe en shaken maar!
  • Serveer de Cosmopolitan cocktail in een traditioneel cocktailglas.

Notities

Variatietip:
Wij gebruikten licht gezoet cranberrysap in plaats van gewoon cranberrysap. Dit maakt de cocktail iets zoeter en vriendelijker. Verder kun je in plaats van Cointreau ook Triple Sec gebruiken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bakkus

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 centiliter wodka
  • 2 centiliter pisang ambon
  • 2 centiliter malibu
  • 6 centiliter jus d'orange
  • 1 centiliter citroensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker and shake hard!
  • Giet de cocktail in een lang cocktailglas en garneer met een trosje rode bessen en een rietje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Army John

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 ml southern comfort
  • scheutje triple sec
  • jus d'orange
  • 1 limoenen
  • ijsblokjes

Instructies

  • De Army John serveer je in een longdrinkglas.
  • Schenk de southern comfort, de jus d'orange en een scheutje triple sec in een cocktailshaker.
  • Was een limoen, snij deze in partjes, knijp die fijn en voeg zowel sap als limoenen toe aan de shaker.
  • IJsblokjes erbij en shaken maar!
  • Schenk het mengsel door een strainer (barzeef) in een longdrinkglas met enkele ijsblokjes.
  • Gebruik bijvoorbeeld een schijfje limoen als garneri

bloody-mary
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloody Mary van Frans Huits

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • citroensap
  • zout
  • ½ deciliter tequila
  • 1 ½ deciliter tomatensap
  • 1 scheutje worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • selderijzout
  • 3 ijsblokjes grof gehakte
  • 1 stengel bleekselderij

Instructies

  • Bevochtig de randen van het glas met citroensap en doop de glasrand daarna in zout.
  • Meng de tequila, het tomatensap, de worcestershiresaus, de tabasco, het selderijzout en de ijsblokjes in een shaker.
  • Schenk het in het glas en zet er een stengel selderij in.