Recept afdrukken
No ratings yet

Dry Martini

Dc oer-cocktail, vaak in verband gebracht met James Bond, 007. In de cocktailbar gebruiken we voor de vermout het merk Martini, maar je kan ook andere, lekkere merken gebruiken, goedkoop en duur. Er zijn zeer veel variaties om deze cocktail te maken. De gebruikelijke manier is om de cock­tail te roeren met ijs in een gekoeld cocktailglas en daarna de inhoud door een strainer uit te schenken. Dit is vooral om dc vermout niet troebel laten worden, zoals dat ook met andere vermout-cocktails het geval is.
Origine VS. Populair geworden tijdensdc drooglegging, maar al ver daarvoor ontstaan.
Recept categorieën: Alcoholische drank, Cocktails
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 70 ml gin &
  • 5 ml Dry Martini.

Instructies

  • Doe 6 ijsblokjes in d3 shaker, roer of shake voorzichtig de gin & de martini er bij
  • Schenk de inhoud uit in een martini-glas en garneer met een olijf en een citroenkrul.

Notities

Garneer met een schijfje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Victoria

Recept categorieën: Cocktails, Dranken, Koude Dranken
Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Martini
  • 22 ml Apricot Brandy
  • 5 ml grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de Gin, de Martini en de Apricot Brandy in een mengbeker, gevuld met ijsblokjes.
  • Even roeren en door een strainer serveren in een flute.
  • Laat enkele druppels grenadine in het midden van het glas vallen.
  • Garneer met een cocktailkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sarah Jane

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi - wit
  • 15 ml Grand Marnier - rood
  • 15 ml Apricot Brandy
  • 7 ml Galliano
  • 30 ml slagroom
  • 30 ml jus d'orange
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Eventjes schudden en door een strainer serveren in een cocktailglas.
  • Gebruik als finishing touch wat cacaopoeder...

Recept afdrukken
No ratings yet

Paradise cocktail

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 20 ml Gin
  • 20 ml Apricot Brandy
  • 20 ml jus d'orange
  • 1 citroenen
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk de Gin, de Apricot Brandy en de jus d'orange in een cocktailshaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe, even roeren en met een strainer in een cocktailglas serveren.
  • Garneer met bijvoorbeeld een schijfje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Caribbean sunset

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Blue Curacao
  • 30 ml Crème de Bananas
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml slagroom
  • scheutje grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Giet de Gin, de Blue Curacao, de Crème de Bananas, de slagroom en het citroensap in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en vervolgens even shaken!
  • Schenk de inhoud van de shaker door een strainer in een groot cocktailglas en voeg een scheutje grenadine toe, totdat je een mooie sunset hebt...
  • Garneer met een cocktailkers op twee prikkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Capri

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 20 ml Campari
  • 20 ml Apricot Brandy
  • 10 ml citroensap
  • 1 deciliter jus d'orange
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk alle ingrediënten in een shaker en voeg 5 tot 6 ijsblokjes toe.
  • Even schudden en door een strainer (barzeef) in een longdrinkglas serveren.
  • Gebruik als touch bijvoorbeeld een mandarijntje, een krul van een mandarijnenschil en een cocktailkers.

Notities

Variatietip:
Hou je niet zo van de bittere smaak van Campari? Verminder dan de hoeveelheid Campari of voeg bijvoorbeeld een scheutje grenadine toe...

Recept afdrukken
No ratings yet

Army John

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 40 ml southern comfort
  • scheutje triple sec
  • jus d'orange
  • 1 limoenen
  • ijsblokjes

Instructies

  • De Army John serveer je in een longdrinkglas.
  • Schenk de southern comfort, de jus d'orange en een scheutje triple sec in een cocktailshaker.
  • Was een limoen, snij deze in partjes, knijp die fijn en voeg zowel sap als limoenen toe aan de shaker.
  • IJsblokjes erbij en shaken maar!
  • Schenk het mengsel door een strainer (barzeef) in een longdrinkglas met enkele ijsblokjes.
  • Gebruik bijvoorbeeld een schijfje limoen als garneri