Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Pasta, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 16 Sint Jacobsmosselen
  • 20 grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 300 gram spaghetti
  • 8 kerstomaatjes
  • 50 gram boter
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Haal de velletjes van de knoflook tenen.
  • Was de peterselie.
  • Hou wat peterselie achter voor de garnering.
  • Doe de boter, de knoflook en de peterselie in een mengbeker en maal fijn met een staafmixer, of doe dit met de keukenmachine.
  • Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de St. Jacobsschelpen en de garnalen in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met wat zout en peper. bak de gehalveerde kerstomaatjes even mee.
  • Haal alles uit de pan en bewaar op een bord.
  • Dek het bord af met aluminiumfolie.
  • Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan waar de garnalen e.d. in hebben gezeten.
  • Voeg de knoflookboter toe en laat deze smelten.
  • Meng goed door de spaghetti.
  • Voeg op het laatst nog even de inhoud van het bord toe.
  • Laat nog even mee verwarmen.
  • Verdeel over vier borden, garneer met de achter gehouden peterselie en eet smakelijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Victoria

Recept categorieën: Cocktails, Dranken, Koude Dranken
Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Martini
  • 22 ml Apricot Brandy
  • 5 ml grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de Gin, de Martini en de Apricot Brandy in een mengbeker, gevuld met ijsblokjes.
  • Even roeren en door een strainer serveren in een flute.
  • Laat enkele druppels grenadine in het midden van het glas vallen.
  • Garneer met een cocktailkers.