Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Cocktailprikkers (geweekt in koud water) – Receptenplein.nl

Gegrilde Aubergine Sandwiches met Geitenkaas en Basilicum

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • Cocktailprikkers (geweekt in koud water)

Ingrediënten

  • 75 g harde Hollandse geitenkaas
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper naar smaak

Instructies

Voorbereiden:

  • Week cocktailprikkers ca.
  • 10 minuten in koud water.
  • Snijd intussen de korstjes van de geitenkaas af en schaaf de kaas in plakken.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.

Aubergine voorbereiden:

  • Was de aubergine, verwijder het kroontje en snijd aan weerszijden in de lengte dunne plakken eraf (deze worden niet gebruikt).
  • Snijd de rest van de aubergine in 4 lange plakken.
  • Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie.

Grillen op de barbecue:

  • Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper.
  • Rooster ze op een hete barbecue in ca.
  • 6 minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
  • Haal de aubergine van het vuur.

Beleggen en grillen:

  • Beleg elke plak aubergine met plakken geitenkaas en basilicumblaadjes.
  • Steek de sandwiches vast met cocktailprikkers.
  • Leg ze terug op de barbecue en rooster nog ca.
  • 3 minuten, tot de kaas gesmolten is.

Serveertip:

  • Serveer de gegrilde aubergine sandwiches met een lekkere tomatensaus.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.