Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Aubergine Sandwiches met Geitenkaas en Basilicum
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cocktailprikkers (geweekt in koud water)
Barbecue
Ingredients
▢
75
g
harde Hollandse geitenkaas
▢
15
g
verse basilicumblaadjes
▢
1
aubergine
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Peper naar smaak
Instructions
Voorbereiden:
Week cocktailprikkers ca.
10 minuten in koud water.
Snijd intussen de korstjes van de geitenkaas af en schaaf de kaas in plakken.
Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Aubergine voorbereiden:
Was de aubergine, verwijder het kroontje en snijd aan weerszijden in de lengte dunne plakken eraf (deze worden niet gebruikt).
Snijd de rest van de aubergine in 4 lange plakken.
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie.
Grillen op de barbecue:
Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper.
Rooster ze op een hete barbecue in ca.
6 minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
Haal de aubergine van het vuur.
Beleggen en grillen:
Beleg elke plak aubergine met plakken geitenkaas en basilicumblaadjes.
Steek de sandwiches vast met cocktailprikkers.
Leg ze terug op de barbecue en rooster nog ca.
3 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Serveertip:
Serveer de gegrilde aubergine sandwiches met een lekkere tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch