Zabaione freddo

Zabaione freddo

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • diepvriesschaal inhoud ca. 1 liter,
  • 4 wijde coupes á inhoud ca. 2 1/2 dl

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml marsala
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 dl slagroom
  • 250 g aardbeien
  • 4 takjes munt

Instructies

Voor Bereiden: :

  • In grote pan ruim water aan de kook brengen.
  • In ronde (metalen) kom dooiers, basterdsuiker, vanillesuiker, marsala, citroenrasp en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Kom in kokend water hangen en eiermengsel in ca. 15 minuten tot luchtige, gebonden vla
  • kloppen (= zabaoine).
  • Kom uit water nemen en zabaoine laten afkoelen.
  • In andere kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Slagroom luchtig door zabaoine spatelen.
  • Overdoen in schaal.
  • Zabaoine in diepvries in ca. 3 uur licht aanvriezen, tot romig, schepbaar ijs ontstaat, af en
  • toe doorroeren.
  • Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
  • Van munt enkele toefjes afnemen.

Bereiden: :

  • Zabaione uit diepvries nemen en in coupes scheppen.
  • Garneren met aardbeien en munt.