Kaastaart van Sofie Dumont
Calories:
Equipment
- langwerpige smalle vuurvaste vorm of terrine (porseleinen paté-vorm)
- puntzeef
- dunne breipriem of satéstokje
- effen spuitmondje (10 mm). Klop de opening van het spuitmondje platter zodat je platte lijntjes kaas kan spuiten.
Ingrediënten
- handjevol droge zandkoekjes of speculaas
- 75 ml room
- 75 ml melk
- 15 g maizena
- 300 g roomkaas Philadelphia-kaas classic
- 80 g boter
- 85 g suiker
- 4 eidooiers
- 100 kaas om af te werken
- rasp van limoen
Instructies
- Neem wat droge koekjes, verkruimel in kleine stukjes en leg een laagje van 1 à 2 cm in de bakvorm.
- Neem een ruime kookpot.
- Roer hierin de maizena los in de koude melk en room.
- Zet het mengsel op het vuur.
- Roer met een garde om klonters te vermijden.
- Voeg, zodra het melk-room mengsel bindt, meteen de suiker, de boter, de roomkaas en eidooiers toe.
- Roer en laat even ploffen op het vuur.
- Giet de massa op de koekjes.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 45 à 60 minuten.
- De taart is klaar wanneer er geen vulling meer blijft kleven aan de priem.
- Laat de taart afkoelen.
- Roer de extra kaas los en voeg er wat limoenrasp bij voor een frisse touch.
- Doe in een spuitzak.
- Werk af door de kaas in dunne lijntjes bovenop de taart te spuiten.