Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel selderijtaart

Recept categorieën: Groenten, Hartige taart
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Ingrediënten

  • 4 grote geschilde aardappelen
  • ¼ geschilde knolselderij
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 12 gepelde sjalotjes
  • Zout
  • Peper
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rasp de geschilde aardappelen en knolselderij grof.
  • Bak de groenten in 2 eetlepels olie gedurende 10 minuten.
  • Voeg de citroenschil, tijm, zout en peper toe.
  • Schep het aardappelmengsel in de vorm en druk het goed aan.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten en laat het daarna afkoelen.
  • Bak de sjalotjes in 2 eetlepels olie gedurende 10 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Voeg 2 eetlepels water toe, laat het vocht verdampen, roer de tomaatjes erdoor en breng het geheel op smaak met peper.

Notities

Serveer de verwarmde sjalotten bij de taart.
Geniet van deze heerlijke aardappel-selderijtaart!