Sint-Janskoek
Servings: 15
Calories:
Equipment
- een ingevette cakevorm
Ingrediënten
- 250 gram vloeibare bloemenhoning
- 300 gram vaste honing bijvoorbeeld klaverhoning
- 500 gram roggebloem
- 50 gram koekkruiden
- 10 gram bakpoeder
- 1 dl karnemelk
- 25 gram fijne grein- of fijne kandijsuiker
Instructies
- Breng 1 dl water aan de kook en los hierin 100 gr vloeibare en 200 gr vaste honing op.
- Doe de roggebloem in een kom en voeg de opgeloste honing toe.
- Kneed het goed door elkaar en laat het ± 1 uur afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de koekkruiden, het bakpoeder, de karnemelk, 150 gr vloeibare honing en 100 gr vaste honing bij het roggebloemmengsel en kneed alles goed door elkaar.
- Doe het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant met een natte lepel glad en strooi er de greinsuiker op.
- Bak de koek in het midden van de oven in ± 1 1/2 uur gaar.