Amerikaanse browniecake
Porties: 12
Equipment
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade
- 75 gram witte chocolade
- 125 gram melkchocolade
- 125 gram boter
- 125 gram grofgehakte walnoten
- 2 losgeklopte eieren
- 175 zelfrijzend bakmeel
- 12 bolletjes vanille-ijs
Instructies
- Hak de 3 soorten chocola apart grof.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de pure chocola en de boter in een kom en laat die op een pan met heet water al roerend smelten; laat de chocola daarna iets afkoelen.
- Schep de walnoten erdoor, roer de eieren erdoor, zeef het meel erboven en spatel dat erdoor.
- Schep de witte chocola en de melkchocola erdoor.
- Doe het mengsel over in de vorm, bak de cake 35-40 minuten in het midden van de oven en laat hem in de vorm ± 30 minuten afkoelen.
- Keer de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
- Snijd de cake in plakjes en serveer die met het ijs.
- Serveer deze cake met een frisse mangosaus:
- Pureer 2 zeer rijpe mango's met 2 eetlepels limoensaus en het sap van 1
- sinaasappel