Recept afdrukken
No ratings yet

Citrusflensjes

Recept categorieën: Pannenkoeken
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 8 gedroogde abrikozen
  • 8 ontpitte gedroogde pruimen
  • 1 eetlepel sukade
  • 8 sinaasappelsnippers
  • 1 geschilde peer in blokjes
  • 2 ½ dl vers sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 80 gram gezeefde bloem
  • 2 theelepels suiker
  • 1 mespunt zout
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • de geraspte schil van 1/4 sinaasappel
  • boter
  • 1 eetlepel Grand Marnier
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • poedersuiker

Instructies

Compote:

  • Overgiet de abrikozen en de pruimen met water en laat ze 1 nacht wellen.
  • Meng het geweld fruit met de sukade, de sinaasappelsnippers, de peer en 1/2 dl sinaasappelsap.

Flensjes:

  • Klop de eieren met de melk, de gezeefde bloem, de suiker, zout, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp los en laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Verhit in een koekenpan steeds wat boter en bak van het beslag 16 kleine dunne flensjes.

Saus:

  • Breng de rest van het sinaasappelsap aan de kook en roer er het aardappelzetmeel door tot de saus lichtgebonden is.
  • Breng de saus op smaak met een scheutje Grand Marnier.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep op elk flensje wat zuidvruchtencompote, vouw de flensjes in vieren en leg ze in de ovenschaal.
  • Schenk de sinaasappelsaus erover en verwarm de Flensjes 8 minuten in het midden van de oven.
  • Serveer ze in een schaal en bestrooi ze met poedersuiker

Recept afdrukken
No ratings yet

Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet in blokjes
  • zout peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 175 gram oesterzwammen in reepjes
  • 1 eetlepels gemalen koriander
  • 1 kippenbouillontablet
  • 21/2 dl droge witte wijn
  • 11/2 dl vers sinaasappelsap
  • 1-2 pakje s Variatiesaus wit (Honig)
  • ½ eetlepel suiker
  • 21/2 dl crème fraîche
  • het ontvelde en in stukjes gesneden vruchtvlees van 1 sinaasappel
  • 25 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 125 gram groene lasagne
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder.
  • Verhit 35 gr boter en bak de kip in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Schep de kip uit de pan.
  • Bak de knoflook, oesterzwammen en koriander ± 5 minuten in 15 gr boter.
  • Breng 5 dl water met het bouillontablet, de wijn en het sinaasappelsap aan de kook, voeg al roerende ± 12 volle eetlepels sauspoeder toe en laat ± 1 minuut koken tot een gebonden saus ontstaat (voeg eventueel nog wat extra sauspoeder toe).
  • Roer de suiker en de crème fraîche erdoor en schep de kip, oesterzwammen,
  • stukjes sinaasappel en zonnebloempitten door de saus.
  • Leg in een ovenschaal afwisselend lagen saus en lasagnebladen en eindig met een laag saus.
  • Bestrooi met parmezaanse kaas.
  • Laat de lasagne in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.
  • Strooi er voor het serveren de tuinkers over.