Chocolade verleiding
Porties: 12 punten
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram zachte boter + boter om in te vetten
- 150 gram bloem + bloem om te bestuiven
- 300 gram suiker
- 6 middelgrote eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 3 eetlepels frambozenjam
- 1 dl slagroom
- 150 gram pure chocolade
- 200 gram kleine aardbeien
- poedersuiker
Instructies
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem dun met bloem.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de boter, met de suiker in ± 7 minuten lichtgeel en romig.
- Klop de eieren er stuk voor stuk door; voeg het volgende ei pas toe, als het vorige helemaal is opgenomen.
- Zeef de bloem met het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout en spatel het voorzichtig door het botermengsel.
- Doe het beslag over in de taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ± 1 1/2 uur goudbruin en gaar.
- Laat de taart in de vorm enkele minuten afkoelen, verwijder de vorm en laat de taart op een taartrooster verder afkoelen.
- Verwarm de jam met 2 eetlepels water en wrijf het door een zeef.
- Klop de slagroom stijf.
- Snijd de taart in 3 lagen, bestrijk de onderste 2 lagen met de jam en de slagroom en leg de 3 lagen weer op elkaar.
- Breek de chocolade boven een klein pannetje in stukjes, zet het pannetje in
- een iets grotere pan met kokend water en laat de chocolade al roerend
- smelten.
- Strijk 3 eetlepels chocolade op een glazen snijplank uit en laat het iets opstijven.
- Schenk de rest van de chocolade over de taart, strijk het glad en laat de chocolade hard worden.
- Maak de aardbeien schoon.
- Schraap met een mes krullen chocolade van de chocolade op de snijplank.
- Verdeel de aardbeien in een bergje over het midden van de taart, garneer met de chocoladekrullen en bestuif met poedersuiker.