Tiramisu taartje
Recept afdrukken
No ratings yet

Tiramisu taartje

Recept categorieën: Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Ingrediënten voor de biscuit:

  • 210 gram eieren ca 4 stuks
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 25 gram gesmolten boter
  • amandel extract

Ingrediënten voor de vulling:

  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • Cacaopoeder
  • 1 dopje amaretto
  • 1 dopje cognac
  • 1 doos vingerkoekjes

Ingrediënten voor de topping:

  • 200 ml slagroom
  • 20 gram poedersuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • Mokka extract

Ingrediënten voor het besprenkelen:

  • 1 kop sterke koffie
  • 1 dopje amaretto
  • 1 dopje cognac

Instructies

  • Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
  • Meng de bloem en de maizena met elkaar en zeef deze boven de ruban.
  • Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban.
  • Meng een klein beetje van het beslag met de gesmolten boter en roer eens door.
  • Voeg dit nu toe aan de rest van het beslag en spatel eronder.
  • Neem een bakblik bekleed met bakpapier en stort hierop het beslag.
  • Strijk het met een groot paletmes mooi egaal uit.
  • Bak de biscuit af in 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C.
  • De biscuit is gaar wanneer je er voorzichtig met een vinger op duwt en de biscuit veert terug.
  • Hij blijft licht van kleur !
  • Haal de biscuit na het bakken van de bakplaat en laat hem afkoelen.
  • Haal voorzichtig het bakpapier er af.
  • Maak ondertussen de vulling.
  • Meng de mascarpone samen met de eidooiers, de poedersuiker, de amaretto en de cognac.
  • Klop goed door tot een egale crème.
  • Klop de eiwitten goed stijf en spatel deze onder de mascarpone.
  • Neem een sprayfles of kleine plantenspuit en vul deze met de koffie en de drank.
  • Schud licht met het flesje zodat de koffie en drank goed vermengd is.
  • Neem een springvorm van 23 cm en leg op de bodem bakpapier dat je op maat hebt uitgesneden.
  • Snijd uit de biscuit 2 cirkels die een doorsnede hebben van 22 cm.
  • Leg de eerste laag biscuit in de vorm.
  • Plaats de vingerkoekjes aan de zijkant op de bodem.
  • Als je dit goed hebt gedaan dan past de cirkel er juist mooi in.
  • Neem nu de sprayfles en spray de koffie over de biscuit en de vingerkoekjes.
  • Maak het niet te nat !
  • Neem een spuitzak met een rond spuitmondje.
  • Vul de zak met de helft van de mascarpone en spuit nu op de biscuit cirkels van buiten naar binnen.
  • Maak zo 2 lagen mascarpone.
  • Strooi er wat cacaopoeder over heen.
  • Neem nu een aantal vingerkoekjes en bespray ze met de koffie.
  • Rangschik ze nu op de laag mascarpone.
  • Maak weer opnieuw 2 lagen mascarpone.
  • Leg hierop de 2de laag biscuit.
  • Bespray deze licht met de koffie.
  • Meng de poedersuiker met de klop-fix en roer door.
  • Voeg de slagroom toe en een flinke scheut mokka extract.
  • Klop de slagroom nu mooi stijf.
  • Doe de slagroom in een spuitzak en spuit op de biscuitlaag mooie dotjes slagroom.
  • Bestrooi met cacaopoeder.
  • Laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Notities

wil je geen alcohol gebruiken voeg dan amandel extract toe naar smaak !!!