Marsala Roomtaart
Porties: 10
Ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg Danerolles, koelvak
- 4 eidooiers
- 4 eetlepel(s) suiker
- 1 theelepel maïzena
- 8 eetlepel(s) Marsala zoete dessertwijn
- 5 blaadjes witte gelatine
- 2 dl lobbig geklopte slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
- Prik de bodem met een vork in.
- Bedek het deeg met bakpapier, vul het met de steunvulling, bak de bodem in het midden van de oven ± 40 minuten en laat hem afkoelen.
- Roer in een kom de eidooiers, suiker en maïzena dik en schuimig en meng er deel voor deel de Marsala door.
- Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel op matig vuur al roerend tot een dikke crème.
- Neem de crème van het vuur.
- Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
- Spatel de uitgeknepen gelatine en de slagroom door de crème.
- Schenk de crème op de taartbodem, strijk hem glad en laat de crème in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
- Bestrooi de taart voor het serveren met kaneel.