Recept afdrukken
No ratings yet

Marsala Roomtaart

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Porties: 10
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg Danerolles, koelvak
  • 4 eidooiers
  • 4 eetlepel(s) suiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 8 eetlepel(s) Marsala zoete dessertwijn
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 2 dl lobbig geklopte slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
  • Prik de bodem met een vork in.
  • Bedek het deeg met bakpapier, vul het met de steunvulling, bak de bodem in het midden van de oven ± 40 minuten en laat hem afkoelen.
  • Roer in een kom de eidooiers, suiker en maïzena dik en schuimig en meng er deel voor deel de Marsala door.
  • Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel op matig vuur al roerend tot een dikke crème.
  • Neem de crème van het vuur.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
  • Spatel de uitgeknepen gelatine en de slagroom door de crème.
  • Schenk de crème op de taartbodem, strijk hem glad en laat de crème in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
  • Bestrooi de taart voor het serveren met kaneel.