Recept afdrukken
No ratings yet

Pie van walnoten

Recept categorieën: Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • een snufje zout
  • 1 eidooier
  • 5 eetlepels koud water

voor de vulling:

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram stroop
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram grofgehakte walnoten

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom, verdeel de boter in kleine stukjes en doe die bij de bloem.
  • Voeg 5 eetlepels koud water en het zout toe, kneed het geheel tot eensamenhangend deeg en laat dit 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg dan uit en bekleed er de ingevette bakvorm mee (houd wat deeg over voor een deksel).
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de eieren los en roer er de suiker, de vanillesuiker, de stroop, de boter en de walnoten door.
  • Leg de vulling op de piebodem en bedek de taart met de rest van het deeg.
  • Prik deze 'deksel' met een vork op verschillende plaatsen in en bestrijk hem met de losgeklopte eidooier.
  • Zet de oven nu op 180°C en bak de taart 40 minuten.

Notities

Tip: Walnoten kunt u snel pellen door ze even in heet water te dompelen.