Gegratineerd Vers Fruit met Crème Fraîche

Gegratineerd Vers Fruit met Crème Fraîche

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Brunch, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • kookpan
  • mes
  • Lepel
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes
  • grill

Ingrediënten

  • 3 ½ dl water
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje opengesneden
  • 600 g fruit druiven, ananas, mango, in stukken
  • 4 dl crème fraîche
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker

Instructies

  • Kook het water met suiker en het opengesneden vanillestokje gedurende 5 minuten.
  • Laat de suikerstroop iets afkoelen.
  • Snijd het fruit in stukken en roer het door de suikerstroop.
  • Laat het fruit 1 uur intrekken.
  • Laat het fruit uitlekken en verdeel het over 4 eenpersoons ovenschaaltjes.
  • Schep 4 dl crème fraîche over het fruit en bestrooi met 4 eetlepels donkere basterdsuiker.
  • Karamelliseer het geheel onder de hete grill tot de suiker gesmolten en goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes past perfect bij dit gegratineerde fruitdessert.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 35g