Zandkoekjes dessert royal
Calories:
Equipment
- getand spuitmondje 10 mm
Ingrediënten
- 140 g boter
- 25 g eiwit
- 60 g poedersuiker
- 170 g bloem
- vanillestok
- snuifje zout
Versiering:
- gekonfijte krieken
Instructies
- Schraap het merg van het vanillestokje en voeg toe aan de boter.
- Roer de boter zeer mals.
- Voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa.
- Doe het eiwit er bij en roer om (eiwit niet opkloppen).
- Spatel de gezeefde bloem en het snuifje zout toe.
- Meng kort maar krachtig.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vul een spuitzak met een getand spuitmondje (doorsnede 10 mm).
- Spuit mooie rozetjes en duw er een stukje gekonfijte kriek in.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 8 minuten.