Vanille Mandarijnenmarmelade
Porties: 6 potten
Ingrediënten
- 1 kg mandarijnen clementines
- 1 citroen
- 1 kg geleisuiker
- 1 vanillestokje
Instructies
- Was de mandarijnen en citroen grondig.
- Gebruik een dunschiller om brede repen schil van de mandarijnen en citroen te schaven.
- Snijd de schilrepen vervolgens in fijne reepjes.
- Kook de schilreepjes in een steelpan met 100 ml water gedurende 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg indien nodig extra water toe.
- Pel de mandarijnen, halveer ze horizontaal en verwijder eventuele witte velletjes.
- Meng de mandarijnenpartjes in een hoge pan met dikke bodem met de geleisuiker.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Voeg het vanillemerg, het opengesneden vanillestokje en de gekookte schilreepjes toe aan de pan.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het gedurende precies 4 minuten borrelend doorkoken, regelmatig roerend.
- Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
- Schenk de hete marmelade tot aan de bovenrand in schone potten.
- Sluit de potten direct af en zet ze gedurende 5 minuten ondersteboven.
- Keer daarna de potten weer om en laat de marmelade volledig afkoelen.