Recept afdrukken
No ratings yet

Appel sneeuwballen voor de Kerst

Recept categorieën: Fruit
Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 6 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 3 deciliter water
  • 1,5 eetlepel appels (geraspt)
  • 1,5 eetlepel krenten
  • 1,5 eetlepel sukade
  • 1 eetlepel suiker
  • 90 gram boter
  • 180 gram poedersuiker
  • 1 citroen
  • 180 gram kokos geraspt

ook nodig:

Instructies

  • Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
  • Zet de appels in wat water op de schotel.
  • Vul ze met het rozijnenmengsel.
  • Laat ze in de oven van 190 graden in 45 min gaar worden, ze moeten echter wel heel blijven.
  • Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
  • Maak de creme au beurre: klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
  • Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos. 

Notities

Serveren: Versier de appels met de takjes hulst en zet er een kaartje op.
Tip: Variatie: Vul de appels met jam of bramengelei i.p.v. Het rozijnenmengsel.