Hamburgerbroodje van Wortelpulp
Een koolhydraat en glutenvrij "broodje" voor je hamburger of om zo los te eten.
Instructies
- Kluts eerst 2 eieren los met een scheutje melk (of water) voeg peper en zout bij.
- Voeg de wortelpulp bij totdat je een dikke brei hebt, echt dikke Brinta.
- De ei zorgt er straks voor dat het bij elkaar blijft plakken.
- Voeg desnoods een extra ei toe als het je te dik lijkt, maar het mag zeker niet te vloeibaar zijn.
- Smeer de ringen aan de binnenkant in met een beetje olie.
- Leg de 4 ringen op een plat bord, ze moeten echt rondom het bord raken zodat het eimengsel er niet onderdoor uitloopt.
- Een klein beetje ontkom je niet aan, maar dat is niet erg.
- Vul de ringen met het mengsel ongeveer 1 CM diep.
- Om het mengsel te laten stollen zet je het eerst een minuut in de magnetron.
- Haal ze uit de magnetron, verwijder eventueel ei wat onder de ringen is uitgelopen en maak ze voorzichtig los uit de ringen.
- Bak vervolgens de broodjes in een koekenpan op middel/zacht vuur goudbruin aan beide kanten.