Recept afdrukken
No ratings yet

Prosciutto crudo al forno

gemarineerde prosciutto crudo
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: Italië
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 6 plakken prosciutto crudo
  • 12 kleine cocktailaugurkjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • zout (vers)gemalen peper
  • 8 zilveruitjes

Instructies

  • Halveer de plakjes prosciutto crudo in de lengte en wikkel ze om de augurkjes. Zet ze met een cocktailprikker vast.
  • Pel het teentje knoflook en snipper het fijn.
  • Klop in een kommetje de olie, azijn, mosterd, knoflook en kruiden tot een dressing en breng die met zout en peper op smaak.
  • Schep in 4 schaaltjes elk 3 augurkjes en 2 zilveruitjes en schep de dressing en de kappertjes erover.